Annonce
Erhverv

Lad det nu bare blive mandag: - Vi glæder os helt vildt

- Jeg har siddet i mit baglokale og spist frokost alene under nedlukningen bare for at huske mig selv på, hvordan det er at drive forretning, siger Berit Greisholm. Foto: Lars Johannessen
- Buen er spændt. Nu gælder det liv eller død, siger citychef i Helsingør Handel, Kim Backe, om regeringens forventede gradvise genåbning.

ERHVERV: - Jeg glæder mig helt vildt.

Berit Greisholm, indehaver af Greisholm Guld og Sølv på Stengade i Helsingør, er spændt. Lige som byens øvrige forretningsdrivende. Alt tyder nu på, at regeringen vil tillade de mindre butikker en forsigtig genåbning. Det vil de politiske forhandlinger i dag afgøre. Men allerede sent mandag løftede regeringen sløret for, at der kan være en gradvis og forsigtig genåbning på vej til dele af detailhandlen.

Annonce

Savner kunderne

- Jeg savner mine kunder, min forretning, det hele. Og en genåbning nu betyder rigtig meget. Det har spidset lidt til her på det seneste, synes jeg, fordi jeg ikke har haft nogen mulighed for at hjælpe kunderne, når de har henvendt sig og ville købe et smykke til konen eller et ur til manden. Men jeg må sige, at kunderne har været helt utroligt søde og forstående. Flere har selv lavet et gavekort eller givet penge og kommer dermed ind i butikken og støtter, når vi nu forhåbentlig må genåbne, fortæller Berit Greisholm.


Der er dage, hvor jeg har taget min frokost med og sat mig alene ind i min butiks baglokale bare for at huske mig selv på, hvordan det er at drive forretning og snakke med kunder

Berit Greisholm, forretningsindehaver


Hun har savnet sin butik og dagligdagen så meget, at hun har gjort noget ganske særligt for at holde modet oppe siden den 23. december sidste år, hvor alt lukkede ned.

- Der er dage, hvor jeg har taget min frokost med og sat mig alene ind i min butiks baglokale bare for at huske mig selv på, hvordan det er at drive forretning og snakke med kunder, fortæller Berit Greisholm.

Annonce

Kæmpe betydning

Kim Backe, citychef i Helsingør Handel, er ikke i tvivl om, at genåbningen skal sættes i gang nu.


Buen er spændt til det yderste og det gælder både økonomisk og mentalt

Kim Backe, citychef


- Det er liv eller død. Så enkelt er det. En naturligvis forsigtig genåbning har kæmpe stor betydning for detailhandlens fremtid i Helsingør og resten af landet. Buen er spændt til det yderste, og det gælder både økonomisk og mentalt.

Han har stor tillid til, at de forretningsdrivende har styr på coronarestriktioner og -forholdsregler.

- De har fuldstændig styr på antal kunder i butikken, skiltning, afspritning og andre forholdsregler. Så lad det nu blive mandag den 1. marts, hvor genåbningen skal finde sted. Håber vi, siger Kim Backe.

Det indstiller ekspertgruppen om genåbning

  • Udvalgsvarebutikker op til 5000 m2 genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.
  • Udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om negativ test.
  • Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 20 personer fsva. udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.
  • Indsatsgruppen indstiller for landsdelene Vestjylland og Nordjylland, at
  • Alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 pct. fremmøde under forudsætning af test 2 gange om ugen.
  • Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.
  • Indsatsgruppen indstiller derudover, at såfremt udviklingen tilsiger det, vil øvrige landsdele, hvor smittesituationen egner sig hertil kunne foretage samme genåbning efter 14 dage (15. marts 2021). En genåbning for de sidste landsdele forventes at kunne ske efter påskeferien den 6. april, såfremt smitteudviklingen tilsiger dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live: Tidlig FCH-føring hurtigt udlignet

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce