Annonce
Debat

Lad os bevare det gode liv

Klummeskribent Rasmus Thulin.Foto: Torben Sørensen

Når jeg skriver en klumme, så er der altid elementer i det, som handler om forhindringer for det gode liv, og om hvad jeg mener der kan gøres, for at fjerne forhindringer. Lige nu hersker der en tydelig forhindring. Og det er denne verdensomspændende virus, som har fået de moderne og trendy navne: "Corona/Covid19".

Læseren vil nok undre sig over, at jeg på denne sarkastiske måde, omtaler at man har givet navne til denne nye virus.

Jeg har en fornemmelse af, at man globalt, har brugt sådanne navne "Corona/Covid19", for at signalere at man har styr på denne virus. Jeg mener man burde kalde den for Influenza 2. For at signalere at man ikke har styr på tingene. For ligesom med den almindelige influenza, så er der lige så få chancer, for at få styr på Corona. Begge virus eksisterer blandt dyr. Vi kan ikke vaccinere dyr. Og vi kan ikke slå alle dyr ihjel.

Annonce

I denne klumme, kan jeg ikke skjule hvor skuffet jeg er, over hvor langsom man er til at producere og udbrede vaccine til hele verden. Ligeså overrasket jeg var over, hvor hurtig man var til at udvikle vaccinen, ligeså skuffet er jeg som nævnt over dette.

Som tempoet er nu, så kan man ikke nå at vaccinere alle, før at en nu mutation bliver fremherskende. Så hvis tempoet bliver ved med at være så langsomt, så giver det ikke nogen mening at vaccinere unge og raske mennesker. Så bliver vi nødt til at prioritere, at vaccinere de ældre og kronisk syge.


Jeg vil gerne have, at hver af os, er ligeså målrettede og stålsatte, som vores regering er, i forhold til denne situation, samtidig med at vi er fokuserede på at bevare det gode liv, og evnen til at tænke selv.

Rasmus Thulin


Som følge af utilstrækkelige vaccineleverancer, så står regeringen i en svær situation. De skal foretage en afvejning af, hvad der er værst. En genåbning af vores samfund vil betyde flere smittede og flere døde. En fortsat nedlukning vil betyde en fortsat nedbrydning af vores samfund, og flere ensomme mennesker. Og mennesker dør også af ensomhed.

I den nedlukning vi står i, så er det ikke alt jeg forstår logikken i. Isenkræmmeren i Prøvestenscentret må ikke holde åbent. Men Kvickly overfor, må gerne sælge isenkram i deres varehus. For mig at se, svarer det til, at isenkræmmeren alligevel godt må sælge isenkram, hvis de har salg af sandwich fra et køleskab.

Jeg har meget svært ved at forestille mig, at små butikker der sælger sko, bøger, tasker etc, og som overholder restriktionerne, skulle være store smittekilder. Det er jo områder fuldstændig som i Kvickly, hvor man kan se hvad der foregår. Hvorimod der ingen kontrol er med, hvad der forgår i privaten. Overholder folk at de kun må samles 5 mennesker, og helst kun må ses med få mennesker?

Og så er der kravene om, at vi skal gå med maske i offentlige bygninger. Selvom det ikke er påvist, at de beskytter mod smitte. Det er dog påvist at maskerne beskytter mod smittespredning, hvis en smittet går med masken. Men hvis man er smittet, så må man jo slet ikke opholde sig i en offentlig bygning. Jeg husker den dag, da der blev krav om, at vi skulle gå med maske i offentlig transport. Der gik ikke så lang tid efter den dag. Så steg Coronasmitten i Danmark.

Vi besøger min mor, som er over 70, selvom hun er i risikogruppen. Men vi bliver podet inden da. Er det uforsigtigt fra vores side, at gøre sådan overfor min mor? Vi kunne jo i princippet blive smittet, i tiden fra at vi bliver podet, til at vi besøger min mor. Men vi ser sådan på det, at det også er uforsigtigt at lade min mor være, uden at få besøg af nogen.

Læseren af denne klumme vil måske undre sig over, hvad jeg mon pønser på, ved at kritisere restriktionerne i Danmark. Jeg pønser ikke på, at vi ikke tager denne nye virus alvorligt. Den er 3 gange så dødelig som den gamle influenza. Jeg vil gerne have, at hver af os, er ligeså målrettede og stålsatte, som vores regering er, i forhold til denne situation, samtidig med at vi er fokuserede på at bevare det gode liv, og evnen til at tænke selv. Jeg syntes at det er indlysende, at vi ikke skal betragte restriktionerne, som noget der er blevet trukket ned over hovedet på os, af onde mennesker der vil ødelægge vores liv.

Om Rasmus Thulin

Rasmus Thulin, 1974, bosiddende i Helsingør med kone og tre bonusbørn. Social- og sundhedsassistent på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Den store interesse er sejlads og alt det praktiske som følger med at have kølbåd.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kæmpe virksomhed fyrer medarbejdere midt i konkurs-forhandlinger: - Jeg har kollegaer, som ikke kan betale husleje

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat

Debat: Alt fungerede perfekt, da jeg skulle have mit tredje stik

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

Sygeplejersken Luca afleverer sin opsigelse: Han håber, at flere end 1000 vil følge trop

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Annonce