Annonce
Helsingør

Utilfredshed med udvalg af politikere: - Lad os få noget fornyelse

Det var i november 2017, at Helsingør senest stemte til et byrådsvalg. Foto: Lars Johannessen.
Ikke alle medlemmer af Holdet er tilfredse med udvalget af politikere i Helsingør.

VALG: Medlemmerne af Holdet - Helsingørs Dagblads netværk for lokale med holdninger - kunne vælge mellem politikere fra de otte partier i Helsingør Byråd, da avisen bad dem om at udpege den borgmester, som de ønsker efter næste års kommunalvalg. De kunne altså vælge mellem De Konservatives Benedikte Kiær, Socialdemokratiets Claus Christoffersen og de seks andre partiledere.

Holdet-medlemmerne kunne dog også udfylde et Andre-felt, hvis de ikke var tilfredse med borgmesterkandidaterne fra de otte byrådspartier. Den mulighed udnyttede en del af Holdet.

"Listen er næsten ikke til at bære. Lad os få noget fornyelse." Sådan er meldingen fra et Holdet-medlem for eksempel.

Annonce

En anden vælger lakonisk at skrive "ingen af dem". "Der må være noget, der er bedre end dem, der nævnes", er også et håb fra et af Holdet-medlemmerne.

En tredje ønsker sig "en ikke-politiker, der kan gøre op med den politiske indspisthed". Og en fjerde skriver "bare en som gider byen, erhvervslivet, og selv har haft et rigtigt arbejde."


Der må være noget, der er bedre end dem


En utopi

Det er den 16. november, at vælgerne i Helsingør skal sætte deres kryds.

Valgkampen er så småt gået i gang, men allerede nu er nogle åbenbart blevet trætte af den politiske duel, som i særdeleshed vil udspille sig mellem Kiær og Christoffersen fra de to største partier i kommunen.

"Jeg ønsker hverken Benedikte eller Claus, men det er nok en utopi at pege på andre", erkender en fra undersøgelsen. "Stort set ligegyldigt, bare det ikke bliver fr. Kiær", svarer en anden på spørgsmålet om hvem, der skal være borgmester efter kommunalvalget i 2021.

Annonce

Grønne forslag

Et par fra Holdet mener, at en politiker fra Nye Borgerlige - i dag ikke repræsenteret i Helsingør Byråd - skal være borgmester.

Andre påpeger, at "kommunen mangler i den grad en borgmester, der vil borgerne", og efterlyser "den kandidat, der er bedst til at komme med innovative grønne omstillingsforslag, og sikre flertal for at få det gennemført".

I øvrigt har det historisk set været socialdemokrater og konservative politikere, som har været borgmestre i Helsingør siden 1919, hvor Peder Christensen blev den første folkevalgte af slagsen. Kun fire år med en Venstre-mand, Johannes Hecht-Nielsen fra 2010 til 2013, er det blevet til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce