Annonce
Debat

Lad os skabe den bedste ældrepleje

Rune Oliver Christensen, folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds for Dansk Folkeparti, arbejder selv som social- og sundhedshjælper, og har et dybtfølt ønske om ændringer for hjemmeplejen - at der blandt andet bliver mere tid til omsorg.

DEBAT: Igen og igen hører vi politikerne tale om, at ældreplejen skal være endnu bedre. Det hele lyder godt, nærmest som sød musik, men der sker bare ikke noget som helst. Jeg ved det, fordi jeg selv er social- og sundhedshjælper. Rigtig ofte, så svigtes de ældre af politikerne, og personalet må løbe endnu stærkere.

For mig er omsorg og tid ikke noget man går på kompromis med, det skal der bare være nok af. Derfor står det også lige så klart som nypudsede vinduer, at vi skal nytænke hele strukturen i vores ældrepleje.

Og så skal vi holde fast i de ældres ret til selv at bestemme over deres liv. Frihed er nemlig et fundament for, at vi kan være trygge og føle os tilpas. Sådan er det for alle mennesker, unge som ældre.

Først og fremmest, så skal vi løse udfordringerne med personalemangel. Social- og sundhedsfaget skal tales op, og ældreplejen skal være et attraktivt sted at arbejde. Vi skal sikre den rette kompetenceudvikling til personalet samt tid til sparring og supervision, så alle føler sig rustet til opgaverne. Både de lette, men i særdeleshed også de svære opgaver. Ydermere, så skal vi sikre en mere synlig ledelse, der i højere grad end i dag, bidrager til at løse dagligdagens udfordringer. Det kunne bl.a. være ved at hjælpe til i plejen og i de spidsbelastede tidsrum. Dette ville også være det første skridt på vej mod minimumsnormeringer.

Annonce

Sidst men ikke mindst - nok nærmere vigtigst - så skal vi selvfølgelig styrke den borgernære kontakt. Der skal være mere tid til menneskelig omsorg, for ikke to mennesker er ens. Og så skal vi holde fast i de ældres ret til selv at bestemme over deres liv. Frihed er nemlig et fundament for, at vi kan være trygge og føle os tilpas. Sådan er det for alle mennesker, unge som ældre.

Jeg ikke blot tror på, men ved, at vi kan skabe den bedste ældrepleje, det kræver blot, at vi ønsker det, og det gør jeg - hver eneste dag - mere end noget andet.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Børn og virksomhed kan sagtens gå hånd i hånd: Camilla er mor til tre og har en virksomhed i rivende vækst

Helsingør

Knivsvingeri i Hornbæk efter mislykket besøg hos lokal sex-arbejder: Svenskere taget med blodigt Rolex-ur

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør For abonnenter

Maria ventede på et opkald fra kæresten Albert Dyrlund  - i stedet fik hun sit livs værste besked

Annonce