Annonce
112

Lagt i håndjern: Plejehjemsbeboer bed politibetjent i armen

Plejehjemmet Kristinehøj. Foto: Lars Johannessen
Politiet måtte bruge peberspray mod en 74-årig mand, som gik amok, da han blev hentet af politiet i Ll. Lundegade i Helsingør tirsdag eftermiddag.
Annonce
HELSINGØR: Klokken 17.52 tirsdag blev en patrulje sendt til Ll. Lundegade i Helsingør.
Her opholdt en 74-årig mand sig. Trods flere opfordringer fra plejehjemmet Kristinehøj, hvor han bor, havde han nægtet at vende tilbage til sin plejehjemsbolig, hvor han har boet i nogle ganske få uger.
Til sidst anmodede plejehjemmet politiet om hjælp til at få ham hjem.
Da patruljen kom til stedet, vurderede de, at manden ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og de fortalte ham derfor, at de ville hjælpe ham hjem.
Annonce

Vold mod tjenestemand

Men det gjorde den 74-årig aggressiv, og han begyndte at kaste ting efter politifolkene. Han slog også ud efter dem, og det fik patruljen til at bruge magt. Betjentene fik ham lagt ned på jorden. Her bed manden en af dem i armen, og patruljen måtte derfor benytte peberspray mod den 74-årige.
Han blev derefter lagt i håndjern, sat ind i politibilen og kørt tilbage til Kristinehøj. Den mandlige betjent, som blev bidt,  måtte en tur på skadestuen til undersøgelser.
Den 74-årige er nu sigtet for vold mod polititjenestemand.
Annonce

Fejlanbragt

Generelt optræder den 74-årige mand aggressivt over for personalet på plejehjemmet, oplyser en ansat på stedet, som ønsker at være anonym.
Medarbejderen fortæller, at han tidligere har taget hårdt fat i armene på plejehjemmets ansatte og at hans ustabile mentale tilstand spreder utryghed blandt både personale og beboere.
Medarbejderen  mener, at den 74-årige er fejlanbragt og er af den opfattelse, at han hører hjemme på en psykiatrisk afsnit, hvor personalet er bedre udrustet til at tage sig af ham.
Ledelsen for plejehjemmet ønsker ikke at udtale sig om sagen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce