Annonce
Helsingør

Landmand slipper for en tur i landsretten

Straffesagen mod landmanden her på Thorshøjgård er endeligt afsluttet. Foto: Ritzau Scanpix

Dommen var for mild, men statsadvokaten har opgivet at anke straffen over en biodynamisk gårdejer i Villingerød til skærpelse.

Annonce

Villingerød: Statsadvokaten har afvist at indbringe dommen fra Retten i Helsingør over en 86-årig landmand i Villingerød for dyremishandling til skærpelse i Landsretten. Det oplyser senioranklager Rikke Hald fra Nordsjællands Politi.

Ifølge anklageren medgiver statsadvokaten, at den straf, der blev udmålt over landmanden, som driver et biodynamisk landbrug på Thorshøjgård i Villingerød syd for Dronningmølle, var for mild. Men statsadvokaturen har blandt andet taget den dømtes høje aldre og andre personlige forhold i betragtning, da ankeappellen skulle vurderes.

Annonce

Ingen modanke

Dermed er sagen endeligt afsluttet, da den dømte heller ikke ønsker at anke til frifindelse eller formildelse. Det samme gælder for den kvindelige medhjælper på Thorshøjgård, som også blev kendt skyldig i dyremishandling.

Det oplyser de dømtes forsvarer.

Den 86-årige landmand, som blandt andet driver kvægbrug på gården ud fra biodynamiske principper, blev sammen med den kvindelige medhjælper dømt for grov dyremishandling, men fængselsstraffene blev gjort betingede.

Landmanden mistede dog retten til at have med dyr at gøre igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Udvalgsformand frygter at flere vil blive ensomme: - Corona er noget møg på så mange måder

Annonce