Annonce
Helsingør

Lang kø i lyskryds dag efter dag: Løsningen kommer snart

Trafikken på Fabriksvej så således ud mandag eftermiddag. Foto: Lars Johannessen.
Biler langt ned ad Fabriksvej i myldretiden bliver formentlig snart fortid. I næste uge skal kommunen se på lyskrydset ud til Klostermosevej, som i øjeblikket kun lader cirka to biler komme over ad gangen.
Annonce

TRAFIK: Hver eneste dag er der lang kø ned ad Fabriksvej i myldretiden, fordi lyskrydset Fabriksvej/Klostermosevej, lige ved Helsingør Kommunes Beredskab, kun lader omkring to biler komme over, hver gang der er grønt for bilisterne ved Fabriksvej.

Det frustrerer en læser så meget, at han kontaktede Helsingør Dagblad for at finde ud af, hvad i alverden der sker – eller ikke sker – i krydset. Og vi har fundet svar.


Lyskrydset burde være trafikstyret, men der kan være en fejl. Det kan for eksempel være en spole, der er faldet ud, som gør, at lyskrydset kører på en timer i stedet for på trafikken

Morten Brask Lauridsen, skov- og landskabsingeniør i Helsingør Kommune


- Det lyder som en teknisk fejl, som vi faktisk fik en melding på i sidste uge, og som jeg derfor skal ud at se på i næste uge, for måske kører det ikke helt efter programmet, siger Morten Brask Lauridsen, som er skov- og landskabsingeniør i Helsingør Kommune og har ansvaret for vejene i kommunen.

Morten Brask Lauridsen har af gode grunde endnu ikke undersøgt lyskrydset, men han har allerede et bud på, hvad der kan være galt:

- Lyskrydset burde være trafikstyret, men der kan være en fejl. Det kan for eksempel være en spole, der er faldet ud, som gør, at lyskrydset kører på en timer i stedet for på trafikken, siger han.

Annonce

Brobizz-lyskryds

Det er uklart, hvor længe der har været problemer med lyskrydset og generelt er det sådan, at kommunen først bliver opmærksomme på sådanne fejl, når de får meldinger fra borgerne eller hvis de selv tilfældigt opdager det, når de kører rundt på vejene.

Netop lyskrydset Fabriksvej/Klostermosevej er også specielt på en anden måde. Det er nemlig sammen med lyskrydset Gurrevej/Klostermosevej og den lysregulerede rundkørsel installeret med et system, som gør, at beredskabet via et tryk på en knap kan sørge for, at ud udrykningskøretøjer med en særlig brik i bilerne gør lyskrydsene grønne.

Systemet kan sammenlignes med en Brobizz og skal sikre en grøn bølge til udrykningskøretøjerne, så de hurtigere kan komme frem ved en alarm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce