Annonce
Helsingør

Lars er klar med sin Helsingør Kalender 2020

Helsingør Dagblads pressefotograf Lars Johannessen udgiver for 42. år sin Helsingør Kalender. Foto: Lars Johannessen

- Jeg vil helst fotografere det gode liv, siger Helsingør Dagblads pressefotograf Lars Johannessen, der trykker på kameraknappen små 100.000 gange på et år.

Annonce

Helsingør: For 42. år udgiver Helsingør Dagblads fotograf Lars Johannessen igen i år sin populære kalender med de smukke motiver, fastholdt i alle hjørner af Helsingør kommune.

Vi er en tur på molen i Espergærde Havn, hvor klar frost, en vinterbader og et stilfærdigt tøf-tøf fra en lokal fiskekutter bryder den stilhed, som man omtrent kan "høre" ved at se på billedet. Vi går en tur gennem det unikke tusmørke-belyste Gl. Færgestræde, er i folkemylder til Kulturnatten, nyder lyset på fyrskibet Gedser Rev og kartoffelhøsten på Flynderupgård.

Lars er til sorgløshed og optimisme, så derfor filmer han ikke i regnvejr, som han siger. Og dét med regnvejret skal forstås både bogstaveligt og i overført betydning.

- Der er nød og elendighed nok i verden, så jeg vil helst fotografere det gode liv til kalenderen, siger Lars.

Helsingør Kalenderen begyndte egentlig som en idé til familie og venner. Men rygterne om de dejlige billeder spredte sig, og handlende i byen begyndte at efterlyse muligheden for at sælge Helsingør Kalenderen.

- I dag bliver den sendt til svigermor til jul og sågar til søsteren, der er blevet gift på Hawaii og gerne vil have motiver hjemme fra Helsingør, fortæller Lars Johannessen, der siden 1970'erne har leveret billeder til først og fremmest Helsingør Dagblad, men også til andre medier.

Annonce

Tilbage til motivet

Hver enkelt måned i Helsingør Kalenderen er repræsenteret ved et billede, som er et resultat af de små 100.000 gange, fotografen trykker på knappen i løbet af et år.

- Tit vender jeg tilbage flere gange til samme sted for at fange det helt rigtige lys eller noget andet, der er med til at give det helt rigtige billede.

Billedet af området ved Hammermøllen i 2020-kalenderen krævede for eksempel seks besøg af fotografen, før det sad i kassen.

Kalenderen, der er en oplagt mandelgaveidé, koster 99,95 kr. og forhandles i Hornbæk Havnekiosk, hos Photocare på Axeltorv, i Helsingør Kommunes Museer og hos boghandlerne i Helsingør og Espergærde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce