Annonce
Udland

Lastvogn fyldt med pilgrimme smadret af tog i Pakistan

Stringer/Reuters
Da toget ramte fastlåst lastbil blev køretøjet skubbet tre-fire kilometer henad banelegemet. 22 omkom.

Mindst 22 sikh-pilgrimme, heraf 19 fra samme familie, blev fredag dræbt, da et tog kolliderede med en lastbil i det østlige Pakistan, oplyser myndighederne.

Lastbilen var ved at krydse en ubevogtet jernbaneoverskæring.

- Det var en ubevogtet jernbaneoverskæring, og chaufføren tog en hurtigt beslutning om at køre over skinnerne, siger en talskvinde fra Pakistans Jernbaner, Quratul Ain.

Hung siger, at passagererne i lastbilen var sikh-pilgrimme.

Ifølge lokale øjenvidner er den sædvanlige, bevogtede jernbaneoverskæring lukket. Så chaufføren valgte den ubevogtede.

Men lastbilen satte sig fast på vej over skinnerne. Da toget ramte, blev køretøjet skubbet tre-fire kilometer henad banelegemet.

- Omkring 20 mennesker mistede livet i den tragiske kollision. To døde senere af deres kvæstelser. Så dødstallet nåede op på 22, siger det pakistanske indenrigsministerium i en erklæring.

Tidligere oplyste den lokale polititalsmand, Wajid Abbas, at der var 30 pilgrimme på lastbilen. De 19 dræbte var fra samme familie.

Ingen togpassagerer kom noget til.

Ulykker er hyppige ved ubevogtede jernbaneoverskæringer i Pakistan, hvor der sommetider mangler signaler.

Landets jernbaner har været i forfald gennem årtier. Det skyldes korruption, dårlige forvaltning og mangel på investeringer.

I oktober blev mindst 74 mennesker dræbt, og snesevis blev såret, da gasflasker eksploderede på et tog, som var fyldt med pilgrimme i Punjab provinsen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce