Annonce
Debat

Leder: Deltag ikke i Paludans cirkus

Helsingør Dagblads chefredaktør (Foto: Lars Johannessen)
Annonce

Leder: På søndag kommer et omrejsende cirkus til byen. Men det er ikke et almindeligt cirkus. For i modsætning til et almindeligt cirkus, er Cirkus-Paludan hverken sjovt eller sympatisk. Der er tale om Youtube-fænomenet og partilederen, Rasmus Paludan, der de seneste måneder har rejst rundt i danske ghetto-områder og provokeret beboerne, mens han har optaget videoer af deres reaktioner og efterfølgende lagt det ud på Youtube.

På søndag kommer han til boligområdet Nøjsomhed i Helsingør, hvor han formentlig vil fortsætte efter samme metode.

Hvis han følger sin vante skabelon, vil han råbe op om, at mange af beboerne i området er ”kriminelle samfundstabere”, og hvis det går, som det er gået mange andre steder, vil nogle af de unge mænd i området hoppe i med begge ben og lade sig provokere. Lad os håbe, at beboerne i Nøjsomhed er klogere end det og blot ignorerer eller vender ryggen til Rasmus Paludan, så han ikke opnår det, han gerne vil. Nemlig at nogle af beboerne udstiller sig selv som voldelige og truende individer, der i Paludans optik burde sendes ud af landet.

Rasmus Paludan, der er tidligere elevrådsformand på Helsingør Gymnasium og i dag er praktiserende advokat, er blevet et fænomen på Youtube, hvor nogle af hans videoer er blevet set mere end halv million gange. Det er i høj grad børn og unge mennesker, der sidder og ser videoerne og dermed får Rasmus Paludan og partiet Stram kurs’ yderligtgående budskaber og hadefulde tale serveret. Der er ikke noget at sige til, at mange unge finder videoerne fascinerende. For videoerne er ofte dramatiske at se på, fordi de er bygget op om en heftig og ofte korporlig konflikt. Men som forældre bør vi tale med vores børn om, om de ser Rasmus Paludans videoer og tale med dem om de budskaber, der er i hans videoer.

Der skal ikke herske tvivl om, at Rasmus Paludan har retten til at ytre sig. For selv om man finder hans metode usympatisk og ikke er enig i hans holdninger, er det ikke ulovligt at provokere. Der er meget vide rammer for ytringsfrihed i Danmark, og det skal der også være. Derfor skal han også beskyttes af politiet, hvis politiet finder det nødvendigt.

Men Rasmus Paludan og hans videoer på Youtube er udelukkende interessante, hvis det lykkes ham at provokere. Derfor skal der lyde en opfordring herfra til beboerne i Nøjsomhed og til andre helsingoranere om ikke at gå i Rasmus Paludans fælde på søndag. Rasmus Paludan er smart. Men helsingoranerne er forhåbenlig smartere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

'Latterligt', 'for dumt', 'helt forkert': Afvisning af kinesisk festival møder kritik

Helsingør

Coronastatus for Helsingør: Hurrah, nu er vi kun nummer syv

Annonce