Annonce
Leder

Hornbæk er selvfølgelig mere end skrig, skrål, lort og Bacardi

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Hvis det købestærke publikum forlader Hornbæk, bliver det en død ghetto, hvor et par sommermåneders invasion af spiritus drikkende gæster ikke kan holde liv i Hornbæk. Kan det virkelig være meningen, spørger Maria Hofman i et debatindlæg til Helsingør Dagblad.

Hornbækkeren er træt af ”skrig, skrål, lort og Bacardi” og af børn og forældre, der ikke kan finde ud af at tage hensyn til andre end sommerens fester, der både foregår i haver, på stranden eller bliver båret rundt i de mobile Soundbokse.

Soundboksen har især været et udskældt emne i Hovedstaden, og klagerne over de mobile støjsendere har været så voldsomme, at selv direktøren for Soundboks Jesper Theil Thomsen måtte skrive ud til sine kunder, at ”det er tid til, at vi tager ansvar”.

Direktøren har ret, og selvom han med sit skriv får fraskrevet sig sit eget ansvar, så er det rigtig nok, at vi alle skal være bedre til at tage hensyn og ansvar for den måde, vi lever sammen i en by. For der skal selvfølgelig være puls og liv såvel i København som i Hornbæk - selvfølgelig skal der være fest og god stemning. Men det nytter ikke noget, hvis der går alt for meget tivoli i den, og byerne bliver uudholdelige at bo i.


Men når det er sagt, så må vi erkende, at hvis der er kommet noget godt ud af pandemiens buldren i verdenen, må det være, at der er ting, som er større end os selv.


Så når Oscar Biering fra Hornbæk opfordrer til, at vi i stedet for at brokke os på Facebook skal ”købe en øl og støtte en lokal erhvervsdrivende og se hvor fed stemning, der er i byen”, så er der en vigtig pointe der. Hornbæk er noget nær det bedste, Danmark kan tilbyde på en varm sommerdag, og der er en grund til, at byen tiltrækker så mange tusinder af mennesker hver sommer.

Men når det er sagt, så må vi erkende, at hvis der er kommet noget godt ud af pandemiens buldren i verdenen, må det være, at der er ting, som er større end os selv. At vi i vores lille rum af universet skal være bedre til at tage hensyn og støtte hinanden.

Så ja, der skal skrues ned for musikken i Hornbæk. Men der skal også være plads til festen. Der er mange hensyn at tage, og der er mindst lige så mange balancepunkter at finde. Det er op til os at tage det hensyn og give den plads, der er brug for til både fest og ro. Og så er det op til vores politikere at finde ud af, hvordan vi gør Hornbæk til en by, der ikke er en død ghetto om vinteren, men attraktiv for turisterne og indbyggerne hele året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Mangel på daginstitutionspladser: Så mange børn kan ikke få en plads i deres egen by

Helsingør For abonnenter

Leder: Problemet skulle være løst for flere år siden

Annonce