Annonce
Leder

Leder: Lad jer inspirere af Simon Spies plads

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Der skal være liv på Axeltorv.

Men man skal kigge dybt i torvets fadølsanlæg for at finde sammenholdet og kreativiteten på torvet, der en gang sprudlede med torvedage, loppemarkeder og andre arrangementer.

På Simon Spies Plads er historien en anden. Her har de erhvervsdrivende fundet hinanden og ”får tingene til at ske”, som de siger det til Helsingør Dagblad.

”Umiddelbart får jeg med min forretning måske ikke noget ud af, at folk kommer og spiser og drikker de andre steder på torvet. Men sagen er jo den, at det gør jeg alligevel. For vi får ved fælles indsats skabt mere liv og det er dét, vi allesammen har brug for”, lyder det fra Mamet Naghidiani, indehaver af virksomheden Mobil Repair på Simon Spis Plads.

Mobil Repair-ejeren har ret. Både de erhvervsdrivende, turisterne og lokale har brug for liv i byen, så det er skønt at se de foretagsomme erhvervsdrivende få sat gang i noget, som er for alles bedste på Simon Spies Plads med det rislende baggrundstæppe fra springvandet.

Det samme fællesskab og foretagsomhed mangler på Axeltorv, hvor vi har set torvedøden snige sig ind, og flere cafeer og restauranter har måtte dreje nøglen om. Det er ikke fordi, der ikke er mange kreative ideer på spil, der kan sikre liv på torvet. Men muligvis er der for mange kokke inde over, muligvis er det bare ikke de rigtige kokke, muligvis er der bare ikke kemi mellem kokkene, for der mangler gnisten, der får tingene til at ske.

Hvad blev der egentlig af et tøjbyttemarked, fællesspisning, en legeplads eller skøjtebane også videre?

Det er som om, vi alle kan se mulighederne på Axeltorv, men ingen forstår at få dem ud over rampen.

Axeltorv er hjertet, der binder havnen og byen sammen, så det er naturligt, at der skal liv på torvet. Det betyder, at torvet skal kunne samle alle os forskellige mennesker - svenskere, børnefamilier og +60 aldersgruppen etc. Det betyder med andre ord, at et fadølsanlæg og livemusik i ny og næ desværre ikke er nok.

Det er synd, for der er så mange muligheder på Axeltorv.


Det er ikke fordi, der ikke er mange kreative ideer på spil, der kan sikre liv på torvet. Men muligvis er der for mange kokke inde over, muligvis er det bare ikke de rigtige kokke, muligvis er der bare ikke kemi mellem kokkene, for der mangler gnisten, der får tingene til at ske.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce