Annonce
Helsingør

Leder: Lad os grine med Nicolai - ikke af ham

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Omkring 5.000 danskere lider af den sjældne lidelse tourette. En af dem er 31-årige Nicolai Laursen Aagaard fra Helsingør, der tidligere på året gik fra Helsingør til Skagen for at gøre opmærksom på mobning og sin sygdom. Aagaard har en sag.

Han har prøvet mobning på egen krop. Seneste eksempel er fra i sidste uge, hvor han råbte "røvhul" efter forbipasserende. Resultatet blev skrammer og blå mærker i Aagaards ansigt.

Havde et mærkat "jeg har tourette" på Aagaards jakke forhindret overfaldet? Burde overfaldsmanden have trukket vejret i 15 sekunder, inden impulserne løb af med ham?

Uanset er eksemplet blot et ud af mange på, at det ikke er lykkes os at stoppe mobning trods kampagner og opmærksomhed. Vi mennesker har det stadig med at reagere - impulsivt eller ej - på mennesker, der er eller opfører sig anderledes end os selv.


Men lad os håbe for Aagaard, at det er ham, der griner sidst - hvis det bare lykkes ham at stoppe et menneske i at mobbe et andet, er han nået i mål.


Det er en svær kamp at stoppe mobning. Men nu har Aagaard besluttet sig for endnu en gang at kæmpe sin sag. Han vil gå Danmark rundt igen, men den her gang skal det ske baglæns.

Det kan forekomme morsomt, at Aagaard vil gå baglæns, mens hans tourette buldrer af sted med en masse ukvemsord. Men lad os håbe for Aagaard,  at det er ham, der griner sidst - hvis det bare lykkes ham at stoppe et menneske i at mobbe et andet, er han nået i mål.

Mobning er ikke for sjov. Flere studier viser, at mobning kan give varige skader hos ofret. Det kan være truende for ofrets selvbillede og selvrespekt. Det kan være årsagen til stress, angst, depression. Der er ingen tvivl om, at mobning er nedværdigende - ja, en decideret ond oplevelse.

Vi kan alle være enige om, at mobning ikke er vejen frem. Så lad os bakke Aagaard op. Lad os grine sammen med ham - ikke af ham, når han går på landevejen baglæns. Lad os lytte til hans vigtige budskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce