Annonce
Helsingør

Leder: Lad os hjælpe hinanden - og lad os takke hinanden

Peter Hagmund
Annonce

Onsdag bragte dagbladet et meget inspirerende og motiverende læserbrev: En læser fra Ålsgårde, der for nogen tid siden blev syg af helvedesild, takkede i brevet alle de mennesker, der har hjulpet hende i løbet af sygdomsperioden.

Læseren beskrev i læserbrevet, hvordan hun i begyndelsen var så hårdt ramt af sin sygdom, at hun ikke kunne hente sin avis i postkassen. Hun forklarede også, hvordan hun hver eneste dag gennem sin sygdomsperiode måtte have hjælp til de mest basale ting.

Og så takkede hun kommunens plejepersonale, "der var så venlige og hjælpsomme gennem flere måneder", som hun skrev. Hun beskrev, hvordan hendes naboer havde hjulpet hende med indkøb, og at hendes børn havde fulgt hende til øjenlæge, egen læge og klaret andre ting for hende: "En stor tak til kommunens hjemmepleje og andre, der har hjulpet mig igennem en svær periode", sluttede hun sit læserbrev.

Det var et både opbyggeligt og tankevækkende læserbrev. Det var en understregning af, at vi er afhængige af hinanden som mennesker, som naboer, som familie. Og det var en pointering af, at det er vigtigt at have evnen og viljen til at udvise taknemmelighed.

"No man is an island", siger englænderne, når de vil pointere, at ingen kan klare sig alene. At ingen kan undvære at have andre mennesker i deres liv. At ingen kan svæve i ensomhed. For vi klarer os ganske enkelt skidt, når vi er isolerede fra andre: Vi skal, som de sociale dyr vi er, være en del af et fællesskab for at kunne trives.


"No man is an island", siger englænderne, når de vil pointere, at ingen kan klare sig alene.


Det stiller naturligvis krav til dig og mig og alle andre. For vi bor dør om dør med hinanden i de samme byer og landsbyer og i de samme gader. Og derfor bør vi også dele det fælles liv og hjælpe hinanden, hvor vi kan.

Samtidig bør vi huske at udvise taknemmelighed over for de mennesker, der gør en forskel i vores liv. For sagen er, at man ikke kan tage alt for givet; ja, man skal ikke tage alt for givet. Man kan ikke tage hjemmehjælp eller godt naboskab eller hjælpsomme familiemedlemmer for givet.

Derfor bør man, som onsdagens læserbrevsskribent, glæde sig over den støtte og hjælp, man møder. Og derfor var læserbrevet både motiverende og inspirerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce