Annonce
leder

Leder: Vi har brug for gode forbilleder

Redaktionschef Josephine Vedel. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Ligestilling er et af de emner, som sikrer debatter, der når helt op til kogepunktet herhjemme. Det store spørgsmål er, om køn kan være afgørende for vores kvalifikationer?

For mangfoldigheden skal ind på de danske arbejdspladser, men i stakken af kandidater er det den med de bedste kvalifikationer, der bliver udvalgt. Selvfølgelig er det det. Det kan ikke være anderledes. Men kvinder har det med at holde sig tilbage, og uden forbilleder i toppen kan vi ikke spejle os i hinanden.


Mænd spejler sig i mænd. Kvinder spejler sig i kvinder, så vi har brug for forbilleder, der inspirerer os alle sammen, uanset hvem vi er


Her på Helsingør Dagblad modtager vi dagligt læserbreve. Flest fra mænd, men vi modtager også fra kvinder. Kvinderne har det med at gemme sig væk og kigger kun frem, når de kender sagen indgående. Mænd derimod hopper gerne ud i diskussioner, hvor de kun lige har berørt overfladen. Derfor har vi brug for de gode forbilleder. Forbilleder, der tør at bryde vanetænkningen.

De 34 kvindelige kunstnere, der er præsenteret i Kunstmuseet Louisianas store sommerudstilling, er gode forbilleder, der har brudt vanen og bevist, at de besidder lige så gode kvalifikationer som deres mandlige kollegaer.

Sådan er det også med 22-årige Clara Roskjær Møgeltoft Nielsen fra Espergærde, der vil til OL i sejlads i 2028.

Hun er et godt forbillede, der viser, at kvinder sagtens kan komme til tops.

"Det er de bedste, der går videre, så derfor skal vi også være blandt de bedste. Vi har tidligere været i ungdomsklassen, men nu skal vi for alvor klare os selv," som hun siger til Helsingør Dagblad.

Mænd spejler sig i mænd. Kvinder spejler sig i kvinder, så vi har brug for forbilleder, der inspirerer os alle sammen, uanset hvem vi er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce