Annonce
Helsingør

Lige nu: Kystbanens kunder venter stadig på sporskifte

På facebook deler ærgerlige passagerer deres frustrationer. Her er en afgangstavle fra Hellerup.

Ifølge Banedanmark skulle togene køre normalt igen tirsdag.

TRANSPORT: Både lørdag, søndag og mandag har Kystbanens kunder været plaget af forsinkelser og bumletog på grund af et sporskifte, der gik i stykker ved spor 6 på Hovedbanegården. Det bliver først repareret natten mellem tirsdag og onsdag, men hele tirsdagen skulle togene gerne køre helt normalt, oplyser Banedanmark mandag eftermiddag til Helsingør Dagblad.

Informationen haltede

Det ødelagte sporskifte medførte tyve minutters drift med stop ved alle stationer allerede fra lørdag eftermiddag, og ved middagstid søndag lagde DSB information ud på sin hjemmeside om, at der også hele mandagen kun ville køre bumletog med stop ved alle stationer - og ingen myldretidstog.

Det kom dog ikke til at passe helt. Der har været både aflysninger og forsinkelser, og ind imellem har det knebet med informationen på tavlerne.

Tre-trins-reparation

Ifølge Banedanmark valgte man i første omgang at "låse" sporskiftet, så der kun kan køre tog i én retning. Efter en midlertidig ombygning af sporet skulle det være muligt at køre normal drift hele tirsdagen.

- Vi gør, hvad vi kan for at genere kunderne mindst muligt. Derfor bliver den permanente reparation lavet som natarbejde mellem tirsdag og onsdag, forklarer Banedanmarks presseafdeling.

Det havarerede sporskifte har påvirket trafikken hele vejen mellem Helsingør og Malmø.

Trafikinformationschef Frank Haugaard beklager de fejl, der var på info-tavlerne mandag morgen. Nogle Nivå-tog var ikke blevet aflyst i den automatiske overførsel af data, så det måtte gøres manuelt, da fejlen blev opdaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce