Annonce
Helsingør

Lokal børneforfatter vinder pris: Nu udgiver hun bøger i Japan

- Jeg har bare lyst til at holde en kæmpe fest. I en tid hvor folk er så presset, er vi bare i voldsom vækst. Det er jeg dybt, dybt taknemmelig for. Jeg tager det slet ikke for givet. Foto: Privat
Emilie Melgaard er lykkelig over, at hun endelig slår døren ind til Japan. - Det er vildt at sige, det er mig der står for alt det her, siger hun.
Annonce

HELSINGØR: Den lokale børneforfatter, Emilie Melgaard Jacobsen, vinder Børn i Byen-prisen for sit populære univers omkring Natbjørnen Tjugga. Og det er ikke kun herhjemme, det efterspørges.

Den prisvindende app Tjugga

App Store skriver: »I appen finder du lydmeditationer og beroligende videoer med Tjugga, Sally og andre dejlige elementer fra Natskoven. Det er en app, som er skabt med et ønske om at give støtte til mere ro og nærvær.

Videoerne har fokus på det sanselige, nære og kærlige. Igennem videoerne får barnet mulighed for, at læne sig tilbage i din favn, eller putte med dynen og opleve beroligende og langsomme naturoptagelser med Natbjørnen Tjugga og andre dejlige dyr. I videoerne er der ingen konflikter, drama eller hurtige skift. Dit barn skal have mulighed for at slappe helt af og give sig hen til roen uden at holde styr på nogen handling.«

Også i Asien har de fået øjnene op for Emilie Melgaard Jacobsen og Natbjørnen Tjugga. Derfor udgiver hun nu fem bøger i Japan.

- Det er stort. Vi kan slet ikke følge med. Det er simpelthen gået så stærkt, fortæller Emilie Melgaard Jacobsen, 32 år.

Annonce

Puttetid

Emilie Melgaard Jacobsen er uddannet pædagog og har altid interesseret sig for børnelitteratur. Men da hun kom på idéen til universet omkring Natbjørnen Tjugga, havde hun ikke forestillet sig, at det skulle nå så vidt og bredt.


Tre år senere står vi med seks bogudgivelser, en app, udgivelser i Japan og en webshop, der er rigtig stor efterspørgsel på.

Emilie Melgaard Jacobsen, skaberen af Natbjørnen Tjugga og dens omfattende univers


- Det var egentlig bare for at hjælpe mit eget barn i søvn, husker hun.

Og det lykkedes. Derfor tænkte Emilie Melgaard Jacobsen, at Natbjørnen Tjugga også kunne putte andre børn.

- Det kan den jo, griner hun og fortsætter:

- Tre år senere står vi med seks bogudgivelser, en app, udgivelser i Japan og en webshop, der er rigtig stor efterspørgsel på.

Annonce

Drivkraft

I dag, flere år senere, står Emilie Melgaard Jacobsen med en natbjørn til til millioner kroner og international efterspørgsel på hendes produkter.

- Vi har haft en konsulent ude, som siger, at vores brand er ti millioner værd. Men jeg ved ikke, om vi overhovedet ville sælge det for 100 millioner, fortæller hun.

Siden barnsben har Emilie Melgaard Jacobsen altid elsket at skabe fortællinger, tegne, designe og alt muligt andet kreativt.

- Drivkraften har altid være i mig. Jeg er så glad for, at den nu bliver udnyttet. Og at jeg fortsatte, fortæller hun.

Emilie Melgaard Jacobsen har flere gange søgt ind på DR Ramasjang, ligesom hun har tænkt mange retninger i forhold til bogudgivelser. Ikke før Natbjørnen Tjugga lykkedes det, og der har med andre ord været bump på vejen.

Natbjørnen Tjugga får ofte selskab af ræven Sally. Sammen skaber de rolige og trygge rammer for søvnmeditation til børn. Foto: Privat

- Hver lukkede dør har ledt mig hen imod noget større. Jeg skulle ikke lukkes ind hos andre, men selv skabe det. Det indser jeg nu. Det er vildt at sige, det er mig, der står for alt det her, siger Emilie Melgaard Jacobsen.

Annonce

Kaptajn om bord

Længe stod Emilie Melgaard Jacobsen alene med de mange opgaver, væksten førte med sig. Det blev for travlt, og derfor er hendes mand nu kommet ombord.

- Han valgte at sige sin stilling som kaptajn i livgarden, så det vidner jo om vores stærke brand, fortæller hun.

Både Emilie Melgaard Jacobsen og hendes mand, Daniel Melgaard Jacobsen, er født og opvokset i Helsingør. Sammen har de tre børn.

- En af os er jo på rødderne, og ellers står den bare på arbejde. Der er nok at lave, men vi elsker det, siger hun.

For tiden er de i gang med at pakke forsendelser til forhandlere fra nær og fjern. Huset er derfor fyldt med bamser, kostumer og bøger.

- Det er sådan et rigtigt kernekaos, vi bor i. Jeg forestiller mig nogle gange, hvordan taget letter med en eksplosion af bamser, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce