Annonce
Helsingør

Lokal forfatter indstillet til debutantpris

Estrid Dyekjær er indstillet til "Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris" med romanen "To liv". Foto: Lars Johannessen

Estrid Dyekjær er indstillet til en af landets største debutantpriser med "To liv".

Annonce

ålsgårde: Det er ikke alle, der har hørt om "Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris", men prisen er et af de ridderslag, som nye forfattere er rigtig glade for at få. Prisen uddeles hvert år til to forfattere under 50 år, der hver får 50.000 kroner. Dermed er der tale om en af de største debutantpriser i Danmark.

Når prisen uddeles i efteråret, er Estrid Dyekjær en af kandidaterne. Hun udgav i foråret romanen "To liv", og det er den bog, som hendes forlag Byens Forlag har indstillet. Hvert forlag kan indstille én forfatter, og derfor er Estrid Dyekjær stolt over, at det blev hendes debutbog, der blev udvalgt.

Prisen har været uddelt siden 2005, og prisen er blandt andet tildelt Kim Leine, Theis Ørntoft, Stine Pil­gaard, Hassan Preisler, Hanne Højgaard Viemose og ­Yahah Hassan.

Estrid Dyekjær stødte på prisen, da hun i arbejdet med at afsætte sin bog besøgte Vejle Bibliotekerne, der administrerer uddelingen af prisen, og hun bad sit forlag om at blive indstillet til den.

"To liv" tager sit udgangspunkt i Østjylland i halvtredserne, hvor Kirsten gifter sig med barndomsvennen Johannes, da hun bliver gravid – selv om han hverken er hendes drømmemand eller faderen. Romanen følger parrets ægteskab i skyggen af den løgn, der blev indledt med.

Estrid Dyekjær er godt tilfreds med den modtagelse, som "To liv" har fået, og salget går fornuftigt. Hun er nu i gang med en opfølgning, selv om det ikke bliver om Kirsten og Johannes, men om to bipersoner, som Estrid Dyekjær synes, der var mere at fortælle om. En mening, der sjovt nok bliver delt af nogle af læserne, der netop ikke synes, at de får lært bipersonerne godt nok at kende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce