Annonce
Helsingør

Lokal pilot: Ole Jens cykler plejehjemsbeboere glade

Med cykelpiloternes kaptajn på ladet, cykler Ole Jens Nielsen her rundt om Grønnehaven. Begge cykelpiloter glæder sig til, at de igen kan cykle plejehjemsbeboere til nær og fjern. Foto: Lars Johannessen.
Ole Jens Nielsen oplever det som livsbekrætende, når han mærker glæden strømme mod sig fra passagererne.

HELSINGØR: Ole Jens Nielsen træder i pedalerne, så plejehjemsbeboere med vind i håret kan øge deres livskvalitet.

Sammen med et korps af frivillige er Ole Jens Nielsen cykelpilot. Det vil sige, at han jævnligt cykler rundt om Kronborg, gennem bymidten eller en tur i skoven, og forrest på cyklen sidder en eller to plejehjemsbeboere.

- Det er win win. Jeg får lidt motion og beboerne får et friskt pust, siger han.


Deres glæde strømmer mod en, når de takker for turen. Det er enormt livsbekræftende at opleve.

Ole Jens Nielsen, cykelpilot i Helsingør


I den seneste tid har coronavirusset trådt i cykelbremsen, men under normale omstændigheder forsøger Ole Jens Nielsen at komme afsted så ofte som muligt. Og det er til trods sine 77 leveår.

- Det sker da, at dem, jeg cykler med, er yngre end mig selv, griner den friske pensionist, der er vinterbader, spiller badminton og har et hav af maratons på CV'et.

Annonce

Livsbekræftende

Ole Jens Nielsen hørte første gang om cykelpiloterne flere år tilbage. Dengang stødte han på en reklame og faldt pladask for initiativet.

I dag har han cyklet i fire år, og det har givet mange gode øjeblikke. Blandt andet en cykeltur, som bød på en hel del afbrydelser.

- Jeg var ud og cykle med en, som desværre ikke er her mere. Han havde haft en god stilling på en chokoladefabrik, og han var åbentbart meget kendt i byen, forklarer Ole Jens Nielsen og fortsætter:

- Da vi kørte gennem Stengade i Helsingør, blev det trukket i langdrag. Vi var simpelthen nødt til at stoppe en halv snes gange for at hilse og tale med folk, griner han.

Plejehjemsbeboeren var glad for at møde de mange bekendte, husker Ole Jens Nielsen, der generelt oplever en enorm begejstring fra ladets passagerer.

- Deres glæde strømmer mod en, når de takker for turen. Det er enormt livsbekræftende, fortæller Ole Jens Nielsen.

- De er ovenud lykkelige. Det er ret fantastisk, tilføjer han.

Annonce

Mangler piloter

Derfor håber han også, at flere vil melde sig som cykelpilot. For selvom listen med frivillige efterhånden er lang, er der behov for flere.

- Der er desværre mange, som melder sig til, men som efter et par ture bliver mindre aktive, forklarer Ole Jens Nielsen, som 'uddanner' folk i at blive cykelpiloter, og som savner de mange cykelture.

- Jeg er smadder ærgerlig over, at vi ikke kan gøre det for tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce