Annonce
Helsingør

Lokal svømmeklub får royalt skulderklap: Mary kommer til Helsingør

Kronprinsesse Mary besøger Helsingør Svømmeklub for at sætte fokus på klubbens arbejde med Antibulli Svømning, som har til formål at fremme trivslen blandt børnesvømmerne.  Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Kronprinsesse Mary besøger Helsingør Svømmeklub på torsdag. Det sker for at sætte fokus på svømmeklubbens arbejde for at fremme trivsel og forhindre mobning blandt klubbens yngste medlemmer.
Annonce

HELSINGØR:  Helsingør Svømmeklub og ikke mindst klubbens formand Lars Heeno Rasmussen har grund til at glæde sig ekstra meget til på torsdag. Således er det ham, der tager imod kronprinsesse Mary når hun sammen med direktør i Mary Fonden Helle Østergaard besøger Helsingør Svømmehal torsdag eftermiddag. Det sker for sætte fokus på Antibulli Svømning og høre om klubbens arbejde og erfaringer med en målrettet indsats for at give børnesvømmerne en god oplevelse, når de er til træning. Der er tale om et pædagogisk værktøj, som Mary Fonden sammen med Dansk Svømmeunion har udviklet til brug for svømmeklubber.  Det går ud på at fremme følelsen af sammenhold og bekæmpe mobning i børnesvømningen.


Sammenholdet kommer ikke af sig selv, bare fordi børnene tropper op frivilligt. Det kræver en indsats

Helle Østergaard, direktør Mary Fonden


- Tilbage i 2013 fandt vi ud af, at hvert ottende barn var stoppet til en fritidsaktivitet på grund af mistrivsel eller mobning. Det ville vi gerne gøre noget ved, fortæller Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

Annonce

Testet i fodbold- og håndboldklubber

Ideen til arbejdet i svømmeklubberne bygger på Mary Fondens erfaringer med samarbejdet med udvalgte fodbold- og håndboldklubber. Det er sket i form af samarbejde med Red Barnet, DBU og håndboldlandsholdsspiller Mikkel Hansen og hans forening MH24.

- Vi er glade for, at vi nu kan bruge vores erfaringer til også at sætte ind i svømmeklubberne. For sammenholdet kommer ikke af sig selv, bare fordi børnene tropper op frivilligt. Det kræver en indsats, siger Helle Østergaard.

Antibulli Svømning er udover Helsingør Svømmeklub blevet afprøvet i ni andre udvalgte svømmeklubber herhjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce