Annonce
Helsingør

Lokale samler skrald på strandene

42-årige Allan Lund Kepler har taget initiativ til en affaldsindsamling fra Kronborg Strand til Ålsgårde

Allan Lund Kepler har fået nok, af alt det skrald, der ligger og flyder i naturen.

HELSINGØR: Det var tv-udsendelsen "En tsunami af plastik", som blev vist i nyhedsprogrammet Horisont, der ansporede Allan Lund Kepler til at tage initiativ til indsamling af affald, som foreløbig omkring 100 har vist interesse for at deltage i.

- Jeg blev både stødt og berørt over, hvordan vi behandler vores natur. Som bruger af båd havn og strande, synes jeg det er vigtigt at gøre opmærksom på affaldsproblematikken, siger Allan Lund Kepler.

Annonce

Behøver ikke være med

Indsamlingen af affald foregår mandag den 13. august fra klokken 17-21. Mødested er Kronborg Strand. Man er velkommen til af tilmelde sig via facebook - gruppen hedder Indsamling af affald, eller bare møde op, fortæller Allan Lund Kepler.

- Man behøver ikke deltage i indsamlingen, man kan også bare møde op for at vise sin støtte. Hvis vi er rigtig mange til at samle affald ind, deler vi os i to grupper, fordelt på nord- og sydkysten.

Annonce

Fint og dejligt

Allan Lund Kepler fortæller, at han har bemærket flere opslag på det seneste med initiativ til affaldsindsamling, heriblandt af cigaretskodder.

- Det er rigtig fint og dejligt, at så mange bakker op om indsamlingen, og at der er sat flere initiativer igang.

Hvis Allan Lund Kepler skal pege på et område, der kunne forbedres, er det affaldsløsningerne på strandene.

- Kommunen er ikke så gode til at tømme skraldespandene her i sommervarmen. Mange steder er skraldespandene overfyldte. P-pladsen ved Julebæk er rigtig slem. Det kunne godt være et nudging-projekt, hvor man kan komme af med sit affald, siger Allan Lund Kepler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce