Annonce
Helsingør

Louises eventyr: Skal 'lege' sig op til toppen af Kilimanjaro

Louise Marx
Om tre uger skal Louise Marx klatre op til toppen af Kilimanjaro, men det sker på over 10.000 kilometers afstand.

BJERGBESTIGNING: Kan man bestige et kæmpestort bjerg, når man kun gør det 85 meter af gangen? Svaret må vist være njah, men det er faktisk det, som Louise Marx fra Espergærde og over 50 andre danskere vil forsøge at gøre om tre uger.

Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro troner sig 5.895 meter op over de omgivende sletter i Tanzania, tæt på grænsen til Kenya.


Annonce

Jeg er sikker på, det bliver en oplevelse udover det sædvanlige, som kræver både hårdt arbejde og masser af holdånd

Louise Marx


Temmelig langt herfra, faktisk 10.700 kilometer væk finder vi CopenHill, som er den nye navn for Amager Bakke. Bakken er i virkeligheden en skrånende bygning, der rummer et forbrændingsanlæg, og som strækker sig mere beskedne 85 meter op i højden.

Det er her, at Louise Marx og en række andre frivillige fra Børneulykkesfonden og Legeheltene sammen vil "indsamle" lige så mange højdemeter, som svarer til Kilimanjaros højde.

Krogede ruter

Med arrangementet Adventure for Charity Den 29. maj 2021 giver en række deltagere den 29. maj sig i kast med, individuelt eller som team, at bestige højden på Afrikas højeste bjerg på blot 12 timer – lige midt i København.

Her skal Louise Marx indsamle midler til Børneulykkesfonden og Legeheltene, der skaber aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark og giver dem et frirum fra sygdom.

Annonce

70 gange op

Den 85 meter høje bygning skaber et bjerg af muligheder, som skal gøre oplevelsen autentisk. Gennem stisystemer, trapper og krogede ruter bliver deltagerne guidet til tops gennem et grønt naturlandskab midt i København. En rute, der viser sig at kræve både viljestyrke og en god portion benarbejde for at nå til tops. Forinden har Louise derfor gennemgået et ambitiøst og målrettet træningsprogram for at opbygge styrke til dagens udfordring.

- Det er et unikt arrangement, og jeg er sikker på, det bliver en oplevelse udover det sædvanlige, som kræver både hårdt arbejde og masser af holdånd. Men vi gør det for en god sag – nemlig Legeheltene, som gør en kæmpe forskel for indlagte børn hver eneste dag,” fortæller Louise Marx.

Sammenligner man CopenHills højde med Kilimanjaro, så skal man op af CopenHill ca. 70 gange for at nå samme antal højdemeter som Kilimanjaro.

Louise Marx

Lokal indsamling

Deltagernes indsamling til Børneulykkesfonden og Legeheltene foregår bl.a. via en række indsamlingsevents og donationer fra virksomheder. Derudover er det muligt for venner, familie og virksomheder at blive ”højdemetersponsor” ved at donere et beløb for hver højdemeter, som Louise bestiger. Man kan læse mere på www.adventureforcharity.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce