Annonce
Kultur

Lyngvild-effekt på Kronborg: - Jeg er lykkelig

Kronborg har rundet 100.000 gæster i år. Arkivfoto: Lars Johannessen
Besøgstallet på Kronborg har rundet 100.000 siden genåbningen i slutningen af april, og det er især Jim Lyngvilds udstilling om kongerækken, der har trukket gæster til. Et sommerprogram med mange oplevelser for børnefamilier har også hjulpet, fortæller den nye slotschef.

HELSINGØR: Mange museer har lidt voldsomt under coronakrisen, som har trukket spor langt ind i 2021.

Men på Kronborg er det alligevel lykkedes at tiltrække mange gæster i år.

Trods nedlukningen i størstedelen af første kvartal og de efterfølgende restriktioner har Kronborg netop rundet 100.000 besøgende gæster og er dermed i førertrøjen blandt de museer, der hører under Nationalmuseet - herunder Christiansborg Slot og Frilandsmuseet.

Annonce

Den nye slotschef Christian Irgens, der trådte til i foråret, havde frygtet et meget svært år, men antallet af gæster har overrasket positivt.

- Jeg startede i det mørkeste mørke, hvor man hverken kunne rejse ind eller ud af landet, og jeg var meget forsigtig med, hvad jeg turde tro på. Men når man tænker på, hvor grelt det kunne have gået, så er jeg ret tilfreds, siger Christian Irgens.

Det er ingen kunst at tiltrække hende med gråt hår og Politiken Plus-abonnement. Den enlige mor fra Helsingør med tre børn, som ikke går på museum normalt, hun er meget sværere at nå ud til

Jim Lyngvild, designer og multi-iværksætter

Juli og august har været to gode måneder med samlet set over 65.000 besøgende.

Slotschefen peger på, at det især er Jim Lyngvilds udstilling om den danske kongerække, som har fået mange mennesker til at tage turen til Kronborg.

- Udstillingen har trukket mange gæster, som ikke har været her i mange år, og også danskere, som aldrig har været her før, siger Christian Irgens.

Tiltrækker 'ikke-brugere'

At det er lykkedes at tiltrække mennesker, som normalt ikke ville få øjnene op for en udstilling om kongerækken, er Jim Lyngvild selv rigtig glad for, fortæller multi-iværksætteren og designeren til Helsingør Dagblad:

- Alle museer sidder og river sig selv i håret over, hvordan man får fat på ikke-brugerne. Det er ingen kunst at tiltrække hende med gråt hår og Politiken Plus-abonnement. Den enlige mor fra Helsingør med tre børn, som ikke går på museum normalt, hun er meget sværere at nå ud til, men af en eller anden grund sker det altid med mine udstillinger, siger Jim Lyngvild.

- Jeg er meget taknemmelig og lykkelig over, at det har været så mange mennesker og se udstillingen. Men for mig betyder det mest, om folk har fået en oplevelse med hjem, siger Jim Lyngvild. Foto: Søren Gylling

Han fortæller, at hans største succeskriterie er, om udstillingen har givet gæsterne en oplevelse, der har pirret deres nysgerrighed eller gjort dem klogere.

- Jeg er meget taknemmelig og lykkelig over, at der har været så mange mennesker og se udstillingen. Men for mig betyder det mest, om folk har fået en oplevelse med hjem. Og heldigvis får jeg rigtig mange sms’er for folk, der synes, at det er nogle interessante historier, siger Jim Lyngvild.

Udover Lyngvilds udstilling peger slotschef Christian Irgens også på, at Kronborg har haft et sommerprogram med mange oplevelser for børnefamilier, som har trukket en del gæster til.

- Kombinationen af at have en udstilling og nogle gode aktiviteter virker rigtig godt, siger Christian Irgens.


Annonce
Helsingør For abonnenter

Han skal stå i spidsen for spare-ramt udvalg: - Det bliver svært, men jeg vil tage kampen op

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Weekend-lejre for østeuropæiske lastvognschauffører generer beboere: - Det er ulækkert!

Navne For abonnenter

18-årige Sofies far tog sit eget liv: Jeg kan føle mig ligegyldig, hvis folk ikke spørger ind til det

Helsingør

Forhindringsløb: Stien rundt om Gurre Sø blokeret af fældede træer

Livsstil

Med turbåd på Øresund: Et hav af muligheder

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Erhverv For abonnenter

Det tynder ud blandt kunderne: - Man skal efterhånden være heldig, hvis der kommer én forbi, som gerne vil klippes

Kultur

Mohamad flygtede fra krigen: Nu er han manden bag stjernerne i Vild Med Dans

Helsingør

Kold luft på Sauntevej: Nu bliver landsretten også blandet ind i strid mellem genboer

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Helsingør

Corona-bingo på Helsingør Lilleskole: Gaverne bliver bragt til døren, så bedstemor trygt kan spille med

Helsingør For abonnenter

Jobbet der får folk til at køre fra Gedser til Helsingør: - Man skal kunne lide at snakke med mennesker

Helsingør

Drama på Blichersvej: Løbehjulskører blev kørt ned på cykelstien

Annonce