Annonce
Helsingør

Lyntestcenter bliver i Helsingør lidt endnu: - Det glæder vi os over

Køen ved lyntestcenteret på Helsingør Station var ikke lang ved frokosttid mandag. Det skyldes formentlig, at det især er pendlere, der har benyttet sig af tilbuddet, vurderer Jeppe Handwerk, der eradministrende direktør hos Copenhagen Medical. Foto: Lars Johannessen
I weekenden blev der oprettet et lyntestcenter for coronavirus på Helsingør Station. Først skulle testcenteret kun have været åbent til og med mandag, men det er nu forlænget til ugen ud.
Annonce

HELSINGØR: De nye skærpede indrejsekrav gav i weekenden nye testmuligheder for rejsende til Helsingør og alle andre, der gerne vil slippe for turen til Hillerød og benytte sig af muligheden for at få en gratis kviktest i Helsingør.

Således blev der lørdag eftermiddag truffet en hurtig beslutning med det private firma Copenhagen Medical, som også står for lyntest-faciliteterne i Parken og Bella Center.

Det er den aftale, der nu er forlænget til og med på søndag.

- Det glæder vi os over, siger kommunikationschef i Helsingør Kommune, Martin Deichmann, til Helsingør Dagblad.


De nye indrejsekrav betyder, at test ikke må være ældre end 24 timer for indrejsende med et anerkendelsesværdigt formål


Kviktestmuligheden vil fortsætte som hidtil. Det er ikke nødvendigt med en tidsbestilling og testcenteret vil have åbent fra klokken 5.45 om morgenen til 23.45 om aftenen, på nær tirsdag, torsdag og lørdag, hvor det er muligt at få en PCR-test ( mod tidsbestilling).

De nye indrejsekrav betyder, at test ikke må være ældre end 24 timer for indrejsende med et anerkendelsesværdigt formål. For indrejsende, som arbejder i Danmark, må testen ikke være ældre end syv dage, oplyste Martin Deichmann til dagbladet i weekenden.

Tiltaget med lyntest kommer i kølvandet på at kommunen indenfor den seneste lille uges tid har lavet en aftale med Region Hovedstaden om udvidet testkapacitet i testcenteret ved ForSea's færgeterminal.

Fremover kan man blive testet, via PCR-testmetoden, tirsdag, onsdag og lørdag mod forudgående tidsbestilling. Tidligere har det kun været muligt at blive testet tirsdag og torsdag lokalt.

Du kan læse meget mere om testmuligheder og coronaudviklingen i kommunen på helsingørdagblad.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce