Annonce
Danmark

Mænd bag illegal cigaretfabrik sigtet for at fremstille mindst 45 millioner ulovlige cigaretter: Nu er de fængslet

Det er på gården her, at mændene angiveligt har produceret de mange millioner cigaretter. Onsdag over middag var der fortsat politi på stedet. Foto: Casper Vagner Christensen
Ifølge sigtelsen mod 13 udenlandske mænd har de produceret mindst 45 millioner ulovlige cigaretter. Samtidig skulle staten være blevet snydt for 80 millioner kroner. Onsdag blev mændene varetægtsfængslet.

Cigaretfabrik: Det er ikke hver dag, at 13 sigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør på samme tid.

Men det var ikke desto mindre tilfældet, da otte ukrainere og fem polakker onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, efter de tirsdag aften var blevet anholdt og sigtet for at drive en illegal cigaretfabrik på en landejendom i Vamdrup syd for Kolding.

De 13 blev delt op i to hold - et ukrainsk hold og et polsk hold, som retsformanden kaldet det - og ganske usædvanligt fremstillet i hver sin retssal. Avisen Danmark var på plads i retssal 11, hvor de otte ukrainske mænd én efter én sad på række ved siden af deres forsvarer, advokat Johnny Norup.

Annonce


Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet.

Morten Vegger, vicepolitiinspektør


Selv om de to hold var skilt ad, var sigtelsen mod dem den samme. De 13 sigtes for at have produceret ikke under 45 millioner ulovlige cigaretter med henblik på videresalg i Europa. De  sigtes desuden for at have undladt at betale afgifter, sådan at den danske statskasse blev unddraget for over 78,8 millioner kroner.

De 13 mænd er også sigtet for groft smugleri ved at smugle råtobak ind i Danmark. Alle 13 nægtede sig skyldige, ligesom de nægtede at udtale sig.

Koordineret samarbejde

Det var afdelingen Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi, der tirsdag slog til mod landejendommen. Ved aktionen blev de 13 mænd, der er i alderen 32-70, anholdt.

Anholdelserne skete efter længere tids efterforskning, hvor Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Europol, Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og udenlandske politimyndigheder har afdækket en større produktion af illegale cigaretter på adressen i Vamdrup.

- Ved aktionen blev der beslaglagt cirka 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr. Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Dørene blev lukket for offentligheden under grundlovsforhøret. Særlig Efterforskning Vest oplyser dog på Twitter, at alle 13 mænd er varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Helsingør

Vindues-strid i Stengade vækker undren: - Hvorfor skal Byrådet ikke overholde lokalplaner, når borgerne tvinges til det?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Debat

Helsingør Dagblad mener: 37 millioner gode grunde til, at kommunen skal bruge pengene anderledes

Helsingør For abonnenter

Villa på gudevej solgt for 9.050.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Erhverv

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Navne

Morten fortsatte med at arbejde og vise omsorg for andre trods lægernes dom: - Min far har lært mig sindssygt meget

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Helsingør

Rosestafet: Trine, dit hjerte sidder lige i skabet

Helsingør For abonnenter

Biler i flammer: Så mange sager om bilbrande har der været Helsingør siden 2019 - så mange af dem har politiet opklaret

Helsingør

Hver aften kigger Helle ud ad vinduet i håbet om at se en UFO - igen: - Jeg ved godt, jeg lyder som en, der skal indlægges

Annonce