Annonce
Helsingør

Mange helsingoranere har haft rotter på besøg

En rotte efter mødet med en skadedyrsbekæmper. (Foto: Lars Johannessen)
Annonce

HELSINGØR: Biolog Carsten Strøm oplyser, at der har været væsentlig flere anmeldelser om rotter i Helsingør Kommune i 2018 i forhold til samme periode sidste år.

I perioden 1. januar til 8. marts 2018 var der i alt 362 anmeldelser om rotter i Helsingør Kommune.

I samme periode i 2017 var der 243 anmeldelser.

Antallet af anmeldelser er altså næsten 50 procent højere i de første måneder af 2018 i forhold til året før. Det skyldes blandt andet, at antallet af rotter er meget højt i år.

Annonce

Mange unger

Helsingør Dagblad fortalte i januar, at der var ekstraordinært mange rotter i år, fordi vinteren indtil da havde været meget mild.

- Vi kan virkelig godt mærke, at det har været en mild vinter. Rotterne har mulighed for at få to-tre kuld unger mere end normalt. Og da hvert kuld er på otte-ti unger, så bliver det til noget. Det er jo ikke så rart, synes folk, så vi har virkelig mange anmeldelser for tiden, sagde Kim Hansen, der er skadedyrsbekæmper for Helsingør Kommune, dengang.

Annonce

Søger varme og mad

Den seneste uges kulde betyder også noget for stigningen i antallet af rotte-anmeldelser, fortæller Jan Sørensen fra Komplet skadedyrsservice i Helsingør.

Han forklarer, at gnaverne søger ind i boliger, biler eller skure for at få varmen.

- De søger også ind i vinterperioden, fordi der er mangel på føde, siger Jan Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live: FC Helsingør på jagt efter jyder

Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce