Annonce
Helsingør

March for Julemærkehjemmene:  - Det bliver svært at skaffe lige så mange penge i år

Glimt fra en af de tidligere julemærkemarcher i Helsingør. I år bliver det anderledes. Foto: Lars Johannessen
Annonce

HELSINGØR: Julemærkemarchen 2020 i Helsingør bliver også ramt af coronarestriktioner. Marchen er aflyst i sin vante form, og bliver i stedet for afholdt virtuelt, oplyser Helsingør Firma Idræt, som arrangerer marchen i Helsingør.

I stedet går indsamlerne hver for sig og hjemmefra søndag den 6. december.

- Vi håber, at mange vil deltage til trods for de ændrede forhold og gå en tur for den gode sags tjeneste og samtidig få lidt julemotion og frisk luft, siger Pia Lindgaard Agger og Bent Andersen fra Helsingør Firma Idræt.

Annonce

Vigtigere end nogensinde

Julemærkemarchens bestyrelse frygter helt naturligt, at coronaen vil gøre det svært at rejse de 1,46 millioner kroner, som Julemærkemarchen sidste år kunne donere til Julemærkehjemmene.

- Så i år er det vigtigere end nogensinde, at danskerne bakker op om begivenheden og at vi får samlet så mange penge ind til Julemærkefonden, som muligt, understreger formand Birthe Juul fra hovedorganisationen.

Helsingør Firma Idræt, som arrangerer Julemærkemarchen i Helsingør, håber, at rigtig mange vil støtte begivendehen, selv om den får en noget anden karakter i år. Foto fra en af de tidligere Julemærkemarcher. Foto>: Lars Johannessen

I år vælger indsamlerne selv rute og tidspunkt på dagen. Der vil være begrænset bemanding på det normale startsted Helsingør Firma Idræts Aktivitetscenter, Hymersvej 19 i Helsingør mellem kl. 08.30 og 10.00, hvor det stadig bliver muligt at komme forbi for at afhente bestilte varer, aflevere en donation eller købe nogle få af Julemærkemarchens varer.

Annonce

Virtuelt startsted

Normalt sker der mange forskellige ting ved Julemærkemarchens 68 steder rundt om i landet. Det gør der ikke i år. Der bliver ingen forsamlinger, taler, musik, eller fælles start på gåturene.

Den nye udfordring bliver nu at få alle deltagere til at hoppe med på vores virtuelle løsning og finde frem til vores ”virtuelle startsted”, på hjemmesiden www. HYPERLINK "http://www.julemaerkemarchen.dk/"julemaerkemarchen.dk

Her tilmelder man sig det virtuelle arrangement, betaler sit bidrag, køber julemærkemarch-medaljer og alle de andre ting, som man normalt ellers ville gøre på dagen på start-stederne. I stedet får man nu mulighed for at få sendt bestillingerne hjem til sin privatadresse.

Julemærkehjemmene: Gå for en god sag

Julemærkemarchen er en forening af frivillige ildsjæle, der i over 40 år har arbejdet med det ene formål at indsamle midler til støtte for Julemærkehjemmene. Ved overrækkelsen i 2020 efter den 43. Julemærkemarch kunne bestyrelsen samlet levere 1.465.000 kroner til Julemærkefonden og de fem Julemærkehjem i Danmark.

I 2017 var det 40 år siden, den første Julemærkemarch blev arrangeret. Det hele begyndte i Århus i 1977, hvor Postens Marchforening tog initiativet. Hurtigt spredte Julemærkemarchen sig gennem flere postale marchforeninger i landet og allerede året efter, i 1978, dannedes foreningen, der siden har stået bag Julemærkemarchen

I 1998 fik foreningen Deres Excellencer Ingolf, greve af Rosenborg og grevinde Sussie af Rosenborg som protektorer, der siden har gået aktivt ind for sagen med et stort engagement til glæde og gavn for børnene på Julemærkehjemmene.

Julemærkemarchens overskud samles hvert år til en donation, som overrækkes til Julemærkefonden ved et arrangement på ét af de fem Julemærkehjem. Da salget af Julemærker generelt er under pres, er det vigtigere end nogensinde før, at vi fortsætter med at samle penge ind.

Julemærkemarchen er også en hyggelig social tradition, der hvert år samler mange hold. Det er familier, firmaer, gangforeninger og ungdomshold, som har gjort det til en tradition at deltage i Julemærkemarchen. Over 16.000 går eller løber en tur for den gode sag, og vi vil altid have plads til mange flere, som kan have lyst til at være med til den næste Julemærkemarch.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce