Annonce
Helsingør

Maria er højgravid for første gang: - Der er brug for bedre forhold

Maria Bakkestrøm har termin den 15. marts. Foto: Privat
Maria Bakkestrøm er jordemoder på Nordsjællands Hospital, hvor hun snart selv skal føde. Hun er glad for, at hun sammen med sin kæreste når at tage del i hospitalets nye, virtuelle fødselsforberedelse.

SUNDHED: I en tid, som er overskygget af coronavirusset, og hvor travlhed og trænge forhold på fødegange stjæler overskrifter, står 28-årige Maria Bakkestrøm over for snart at blive mor for første gang.

Hun jordemoder på Nordsjællands Hospital, hvor hun selv skal føde, og det er derfor begrænset, hvad hun ikke allerede ved om fødsler. Derfor taler hun lige så meget på andres vegne, når hun fortæller, at fødende har brug for bedre forberedelse.

Netop som et forsøg på at efterkomme Maria Bakkestrøm såvel som andres ønske herom, har Nordsjællands Hospital nu lanceret deres nye, virtuelle fødselsforberedelse.

Annonce

Længe ventet

- Jeg synes helt generelt, at forholdende for fødende og jordemødre skal være bedre. Nordsjællands Hospitals initiativ er et lille skridt i den rigtige retning, forklarer Maria Bakkestrøm og fortsætter:

- Når det nu ikke er muligt at møde fysisk op, er det her et godt alternativ. Der har været behov for det længe.

Maria Bakkestrøm deltog for første gang forrige onsdag. Hun fortæller, at det var rart at se nogle ansigter på den afdeling, hun skal føde. Hun fortæller også, at hun ikke lærte meget nyt, i og med at hun selv er jordemoder, men det gjorde hendes kæreste derimod.

- Det er rigtig fint, at man kan gense det hele ugen efter. Især for partnerne, som jo ikke er på barsel allerede inden fødslen, forklarer hun.

Annonce

Trænge forhold

Maria Bakkestrøm har termin allerede den 15. marts. Sammen med sin partner skal hun være forældrer til deres snart nyfødte søn, som de endnu ikke kender navnet på, men som de glæder sig helt enormt til at byde velkommen.


Nu er vi heldigvis lige flyttet til Ålsgårde, så der har været lidt at se til. Det er måske overdrevet at beskrive det som en sorg, men det har da været ærgerligt. Det har i virkeligheden godt kunne føles lidt ensomt.

Maria Bakkestrøm, 28 år og højgravid


- Der er flere, der har spurgt mig, om det er en fordel at være jordemoder. Det tror jeg, det er. Jeg finder mere ro i graviditeten, og jeg ved jo, at det i langt de fleste tilfælde går godt, forklarer Maria Bakkestrøm, som til daglig arbejder på akutmodtagelsen for gravide.

Især i de seneste måneder har forholdende for fødende i store dele af Danmark modtaget hård kritik. Fødegangene er underbemandet, lyder dele af kritikken, og det er måske ikke helt forkert, mener Maria Bakkestrøm.

- Jeg synes, det er godt, at det har fået så meget omtale. Forhåbentlig gør det, at pengeposen rystes lidt, så vores fag bliver opprioriteret, siger hun og fortsætter:

- Det kan selvfølgelig være træls for dem, som bliver påvirket af det i en grad, hvor de bliver angst for at føde, men der er brug for bedre forhold, så diskussionen er vigtig.

Annonce

Corona-gravid

Det er snart ni måneder siden, Maria Bakkestrøm blev gravid. Dengang havde hun ikke forestillet sig, at coronavirusset skulle påvirke hendes barsel i lige så høj grad, som det har gjort.

- Hvis du spurgte mig for et par år siden, havde jeg forestillet mig, at min barsel skulle bruges på venindehygge, ud at spise med min kæreste og at kæle lidt for tosomheden, forklarer Maria Bækkestrøm.

- Nu er vi heldigvis lige flyttet til Ålsgårde, så der har været lidt at se til. Det er måske overdrevet at beskrive det som en sorg, men det har da været ærgerligt. Det har i virkeligheden godt kunne føles lidt ensomt, tilføjer hun

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce