Annonce
Helsingør

Marianne og Annemette slår et slag for klassisk dansk mad

Det er Annemette Jørgensen, der laver god gammeldags mad hele ugen. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Espergærde: På parkeringspladsen til Espergærde Centret ved Søndermarken har der siden Kulturnatten stået en madvogn, som i den grad skiller sig ud.

Den er fuldstændig lyserød, kun fem kvadratmeter stor og kan dufte af frikadeller, som mormor lavede dem.

Her kan du nemlig hver dag købe klassisk dansk mad, der er lavet fra bunden.

Det er ejeren af værtshuset Café Poppen i Espergærde Centret, 46-årige Marianne Petersen, som har investeret i den lyserøde vogn, da hun gerne vil slå et slag for det danske køkken og alle de klassiske retter, man kan finde her.

- Det er lidt af et projekt, jeg har kastet mig ud i. En madvogn er en god måde at komme ud til folk på og en hel del lettere, end hvis jeg skulle have åbnet min egen restaurant, forklarer Marianne Petersen, der er født og opvokset i Espergærde.

Annonce

Folk er positive

Ideen til madvognen fik hun, fordi hun følte, at der manglede et alternativ til den mad, som flere af de ældre får serveret rundt omkring i kommunen.

- Det skal ses som en anden mulighed for dem, som godt kan lide det danske køkken, men som enten ikke selv kan lave mad eller har tid til at lave mad. Vi laver det hele i den lille vogn, og så kan man tage det med sig hjem, fortælle Marianne Petersen.

Derudover skal madvognen ses som et tilbud til dem, der er trætte af fastfood og i stedet gerne vil købe noget hjemmelavet.

- Folk har været meget positive overfor ideen indtil videre, og jeg håber da, at vi får besøg af endnu flere i fremtiden. Vi laver i hvert fald rigtig meget mad, som heldigvis kan opbevares i et rum under Café Poppen, siger Marianne Petesen.

Annonce

Går ikke sulten i seng

Til at lave maden har hun ansat Annemette Jørgensen fra Espergærde, der har mere end 30 års erfaring med at arbejde i både små og store køkkener.

- Hun laver virkelig god mad og har altid hjulpet mig, når jeg har haft brug for det, forklarer Marianne Petersen.

Det er vigtigt for begge kvinder, at portionerne er store, så man ikke går sulten i seng efterfølgende.

- Der er mad nok til to mennesker, og ellers kan man jo altid gemme halvdelen til dagen efter, forklarer Marianne Petersen, der selv er uddannet maler.

Annonce

Mad til hele ugen

Som udgangspunkt har vognen åben hele ugen, og Marianne starter selv dagen ud med at stå i madkassen, hvor hun laver frikadeller og biksemad til håndværkere og andre folk, som kommer forbi.

Klokken 12.00 kommer Annemette på arbejde, hvor hun bruger tre timer på at forberede maden og de efterfølgende fire på at sælge den.

- Mandag og tirsdag kan man købe den samme ret, der i denne uge har været krebinetter med stuvede ærter, onsdag er der altid stegt flæsk med persillesovs og torsdag og fredag kan man få mørbradgryde. Derudover er der også mad til dem, som ikke spiser kød, siger Marianne Petersen.

Annonce

Hjælp fra datteren

Selvom Marianne Petersen stadig arbejder som maler og er ejer af Café Poppen, bruger hun lige nu rigtig meget af sin energi på den nye virksomhed.

- Jeg har brugt mere tid i den her vogn, end jeg egentlig har til rådighed, men det er kun fordi, at jeg virkelig tror på projektet, siger Marianne Petersen.

Sammen med sin 10-årige datter har hun da også selv designet logoet, der er en genfortolkning af solen fra det klassiske ”Atomkraft? - Nej Tak”-logo fra 70’erne. Hun har også sigtet efter en pris på maden, hvor de fleste kan være med.

- Det koster 79 kroner for en portion. Jeg undersøgte først, om jeg kunne gøre det endnu billigere, da jeg gerne ville være billigere end det kommunale madtilbud til ældre. Dog var det også vigtigt med bæredygtig emballage, og derfor endte prisen, som den gjorde, forklarer hun.

Man kan læse mere om madvognen på pop-op-food.dk, hvor man også kan se ugens menu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce