Annonce
Erhverv

Trods lurende nedlukning: Helsingørs handlende bevarer roen

Slagter Jensen. Foto; Claus Kjærsgaard
Lørdag var en ganske almindelig handelsdag i Helsingør centrum. Bortset fra at en automatisk nedlukning kan blive virkelighed om kort tid.

HELSINGØR: - Det vil være så ærgerligt hvis det sker. Nu har vi lige haft en fantastisk fredag, hvor svenskerne vendte tilbage og virkelig strømmede til, siger Jette Stub, der er indehaver af Kagefryd i Stengade.

Det er en mulig automatisk nedlukning af handelslivet i Helsingørs bymidte, som hun taler om. Mens butikkerne åbnede lørdag formiddag og Stengade fik mere og mere liv, så nærmede man sig også et tidspunkt, klokken 14, der kunne få stor betydning for Kagefryds og mange andre butikkers situation.

Tæt på nedlukning

Kagefryd og de øvrige butikker i Helsingørs bykerne er nemlig en del af Sct. Olai sogn, og her er de aktuelle tal med coronasmittede alarmerende højt. Så højt, at antallet af smittede kun skal stige ganske lidt før en automatisk nedlukning af hele sognet vil finde sted.

Slagter Jensen har prøvet at være en af de få åbne butikkern under en nedlukning før. Foto; Claus Kjærsgaard

Præcist hvordan det vil foregå vides ikke, men de handlende kan skele nervøst til Hørsholm, der fornylig netop oplevede at blive lukket ned.

Jette Stub lyder dog mere fattet end nervøs når hun skal vurdere risikoen.

- Hvis det sker, så vil vi gå tilbage til takeaway, som vi har gjort før. Og heldigvis vil det denne gang blive forholdsvis kort, hvis det altså sker, siger hun.

Annonce

Skal sende folk hjem

En nedlukning vil dog få personalemæssige konsekvenser.

- Jeg vil blive nødt til at sende personale hjem, siger Jette Stub på en lørdag, hvor kunderne tidligt fandt vej til Kagefryd.

Lidt længere nede af Stengade finder man Slagter Jensen, og bag disken bevarer slagtermester Ole Jensen roen. Han er i en lidt anden situation end Kagefryd, for som fødevarebutik vil han formentlig kunne blive ved med at holde åbent.

- Det har vi prøvet før. Under den første nedlukning var det kun os, Lynhjem og Matas, der havde åbent i Stengade. Men selvfølgelig vil det ramme os, for gaderne er jo tomme. Til gengæld var de lokale kunder rigtigt gode til at støtte os, det må jeg sige, siger Ole Jensen.


Kunderne har virkelig støttet os, og uden dem havde vi ikke være her længere

HelleLauritsen, Coco´s


Lidt længere nede igen er de første kunder godt i gang med at se på udvalget hos Coco´s, hvor indehaver Helle Lauritsen også kan konstatere, at der var rigtig god trængsel fredag.

- Måske fordi folk ville benytte sig af chancen, inden vi måske lukker ned siger hun.

Annonce

Kunderne reddede os

Også Helle Lauritsen tager en eventuel nedlukning forholdsvis roligt. Lige som Jette Stub og Ole Jensen kan hun fortælle, at det ikke er noget man kan forberede sig på. Hun har dog en klar plan, hvis det alligevel sker. Så vil hun gøre det, som hun gjorde under den første nedlukning: Bruge nettet og selv stå foran butikken, så kontakten med kunderne bliver bevaret.

Netop kunderne, både hendes egne, men også de øvrige butikkers kan hun ikke rose højt nok.

- Kunderne har virkelig støttet os, og uden dem havde vi ikke være her længere siger hun, men tilføjer også:

- Men de kan jo ikke blive ved med at bruge penge på os i en coronapandemi-tid.

Både fredag og lørdag var der godt med kunder hos Coco´s. Indehaver Helle Lauritsen kan ikke rose opbaknngen fra de lokale kunder nok. Foto: Claus Kjærsgaard

Mens der er lørdagstravlhed i Jette Stubs, Ole Jensens og Helle Lauritsens butikker bliver det eftermiddag. Det er normalt klokken 14 at de lokale tal, der afgør Sct. Olai sogns skæbne kommer. Netop i dag lader de vente på sige. Fra kommunens sider lyder at man har fået nogle uofficielle tal, der viser at det ikke er i dag, at man skal lukke ned.

Annonce

Et lille fald

Da de officelle tal dukker op klokken 16.25 viser det sig at holde stik. Antallet af nye smittede i sognet er faldet med en enkelt og dermed daler incidensen til 381, lidt længere væk fra de 500, der vil betyde en automatisk nedlukning.

Så butikkerne i Stengade kan stadig holde åbent, og forhåbentlig undgå nedlukningen.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce