Annonce
VM HÅNDBOLD

Medaljetørken er endelig forbi: De danske kvinder lod jublen få frit løb

Så er den hjemme. De danske spillere var naturligvis ellevilde, da det stort klart, at de havde nedlagt Spanien på den mest overbevisende facon og sikret sig den første medalje siden 2013. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Danmark snuppede VM-bronze, da værtsnationen Spanien blev nedlagt med en overbevisende sejr på 35-28. To af Danmarks allerbedste ved slutrunden satser på, at præstationen er indledningen til noget stort.

Så lykkedes det endelig.

Og det lykkedes faktisk på den mest overbevisende facon, da de danske håndboldkvinder vandt VM-bronzekampen over værtsnationen Spanien med 35-28.

Dermed er otte års medaljetørke endelig et overstået kapitel, og da det stor klart fik følelserne i den grad frit løb hos flokken af jublende lykkelige danske spillere.

Annonce

Tårerne trillede nedad kinderne på anfører Sandra Toft.

- Jeg tror, at alle kan se, hvad det her betyder for mig. Jeg har været med siden 2008, men jeg var skadet i 2013, hvor det også blev til VM-bronze, men nu var det så endelig min tur. Det er helt ubeskriveligt.

- Det bliver fantastisk endelig at kunne rejse hjem fra en slutrunde med en super god følelse. Det har jeg ikke ligefrem været vant til. Det betyder så sindssyg meget for det her fantastiske hold, at vi får sluttet af på den måde.

Sandra Toft vidste godt, at VM-bronzen var hjemme, da holdkammeraterne blev ved med at være i stand til at lave mål, selvom Spanien forsøgte sig med flere taktiske træk.

- Jeg tror, at det var Burgaard (Louise, red.), der sagde, at jeg lige skulle vente med at juble, men det var godt nok svært. Jeg har ventet så længe på det her.

Den rutinerede målvogter mener, at landsholdet endelig har lært af sine mange fejl.

- Dette her er et foreløbig højdepunkt, men vi har stadig meget mere i os. Nu fik vi den medalje, og nu kommer de forhåbentlig på samlebånd, jublede hun.

Og så var det ellers frem med de kolde dåseøl.

- Jeg tænker da, at vi skal have os en god fest, inden vi skal hjem hernede fra. Det synes jeg virkelig, at vi har fortjent. Alle har knoklet for, at det her skulle lykkes for os. Det er vanvittig dejligt.

Et fornuftigt hul

Nu endte VM-bronzekampen i ren dansk opvisningsstil, men det startede nu ellers meget jævnbyrdigt. Begge hold lavede fejl og tog forkerte beslutninger, men det var danskerne, der først sådan for alvor fik styr på nerverne og facon over spillet.

Spanien var med til 10-10 efter 20 minutters spil, men umiddelbart derefter scorede Anne Mette Hansen, Kathrine Heindahl, Kristina Jørgensen og Trine Østergaard for Danmark uden værtsnationen formåede at svare igen – og så var der pludselig slået et fornuftigt hul.

Danmark havde en føring på tre mål med ind til pausenakken i omklædningsrummet, og en flot åbning på anden halvleg betød, at en særdeles veloplagt Louise Burgaard og holdkammeraterne blot skulle fem minutter på at fordoble den føring.

Annonce

I total kontrol

20-14 til danskerne, og så var det klart, at Spanien virkelig skulle have fundet på noget temmelig genialt i en slem fart i forsøget på at komme tilbage. Udspillet blev en endnu mere offensiv forsvarsformation, men også det var Danmark i stand til at løse på en overbevisende måde mod et spansk hold, der ikke var i nærheden af noget som helst i den resterende del af kampen.

Danmark var i total kontrol.

Så nej, det kunne på ingen måde glippe, og allerede tre-fire minutter før slutfløjtet begyndte spillerne at sidde og kramme hinanden. De var godt klar over, at den var hjemme.

Spanien var sat til vægs, og Danmark havde fået sat et meget fint punktum for en særdeles overbevisende præstation ved slutrunden.

Annonce

Hårdtarbejdende Haugsted

Også Line Haugsted, der i lighed med målvogterne Sandra Toft og Althea Reinhardt, har leveret på allerøverste hylde i hver eneste af de i alt ni VM-kampe, var et stort smil.

- Jeg føler næsten, at jeg er helt tom for ord. Det er lidt uvirkeligt endnu. Vi gav allesammen alt, hvad vi havde. Vi ville virkelig gerne endelig vinde den medalje. Jeg er bare så stolt af os, sagde den elegante og hårdtarbejdende forsvarsgeneral, der også har givet mange prøver på, at hun altså bare bomber boldene i kassen, når hun stryger med fremad i kontrafasen.

Stor glæde hos Line Haugsted efter sejren i VM-bronzekampen over Spanien. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Line Haugsted tænker i lighed med Sandra Toft, at dette her er starten på noget rigtig godt.

- Ja, det håber vi i hvert fald allesammen på. Jeg kan love dig, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan. Det her er uden tvivl det hidtil største for mig i min karriere, så nu tænker jeg da, at vi måske skal ud at have lidt at drikke. Er det ikke i orden?

Og jo, det er det.

Det er fuldt fortjent, for der er virkelig blevet knoklet hele vejen rundt for at vende udviklingen.

Nu lykkedes det nemlig endelig igen at vinde en medalje.

Tillykke og skål.

VM-BRONZEKAMPEN I TAL

Danmark – Spanien 35-28 (16-13)

Stillinger undervejs

4-5, 10-10, 14-10, 22-16, 28-19, 32-25.

Mål, Danmark: Louise Burgaard 7, Kristinina Jørgensen 6, Anne Mette Hansen 6 (4), Kathrine Heindahl 3, Line Haugsted 3, Rikke Iversen 2, Mette Tranborg 2, Lærke Nolsøe 1, Mie Højlund 1, Emma Friis 1, Simone Petersen 1 (1).

Topscorere, Spanien: Carmen Martin 6, Camen Campos Costa 5.

Udvisninger

Danmark 3, Spanien 4Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Sport For abonnenter

Først slog han hovedet, så brækkede foden: - I 2022 er det vist min tur med noget medvind

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce