Annonce
Helsingør

Medgang for Bavarian: Ebola-vaccine giver bonus på 66 millioner kroner - plus kæmpeordre

Bavarian Nordic i Kvistgård fortsætter med at vokse. Foto: Lars Johannessen.
Siden marts har Bavarian Nordic i Kvistgård fået 100 nye ansatte. Godkendelsen af en ebola-vaccine giver yderligere grund til optimisme.
Annonce

KVISTGÅRD: Ti millioner amerikanske dollars. Det er den bonus, som Kvistgård-virksomheden Bavarian Nordic modtager. Der er tale om en såkaldt milepælsbetaling, der udløses fordi MVA-BN Filo netop har fået en markedsføringstilladelse af  Europa-Kommissionen.

Ud over den store bonus har godkendelsen også medført at Bavarian Nordic har fået en ordre på 14 millioner dollars, svarende til 93 millioner krone, på en produktion, der skal leveres næste år.

Annonce

En af to komponenter

Når tilladelsen er så vigtig, at den udløser en bonus, der svarer til 66 millioner danske kroner, samt en stor ordre, så er det fordi MVA BN Filo er den ene af to komponenter til en Ebolavaccine. Det bliver virksomheden  Janssen, der er en underafdeling af industrigiganten Johnsson & Johnson, der skal markedsføre den nye vaccine. Det er Bavarian Nordic, der har udviklet MVA-BN Filo, som Janssen har fået de globale rettigheder til at udvikle, fremstille og markedsføre.

Ebolavaccinen, der nu er godkendt af Europa-kommisionen, er specifikt designet til at fremkalde langvarig beskyttelse mod ebolavirus hos voksne og børn på 1 år og derover. Den vil blive benyttet til forebyggende vaccination i lande, der er mest udsat for udbrud, såvel som til andre risikogrupper. Vaccinen er godkendt til aktiv immunisering til forebyggelse af sygdom forårsaget af ebolavirus hos personer over et år.

Annonce

100 nye ansatte på et halvt år

Det var ventet,  at Bavarian ville få sin milepælsbetaling i år, og derfor ændrer bonussen ikke på forventninger til årets regnskab. Det gælder også ordren, da det første er næste år betalingen for den falder, fortæller Rolf Sørensen, der er vicepræsident for Bavarian Nordic.

På længere sigt er det dog sandsynligt, at godkendelsen af vaccinen vil give flere arbejdsplads i Kvistgård.

Rolf Sørensen fortæller, at man allerede nu inde i en rivende udvikling.

- Alene siden marts har vi ansat mere end 100,  fortæller han.

Dermed har virksomheden alene i Kvistgård nu godt 400 ansatte.

Ebola

Ebola-virus er opkaldt efter floden Ebola i Den Demokratiske Republik Congo.  Virusset  blev opdaget i 1976.

Der er tale om en meget smitsom virus, der kan dræbe op til 90 procent af dem, der bliver smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce