Annonce
Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Diego Maradona, der her er fotograferet i 1986, blev 60 år gammel. Foto: JORGE DURAN / Ritzau Scanpix
Den tidligere fodboldspiller Diego Armando Maradona er død af et hjertestop, bekræfter hans advokat.

En af tidernes største og bedste fodboldspillere gået bort. Den tidligere fodboldspiller Diego Armando Maradona er død af et hjertestop i en alder af 60 år. Han døde i sit hjem i udkanten af Buenos Aires.

Det argentinske nyhedsmedie Clarin breakede nyheden, og oplysningen blev siden blevet verificeret af Maradonas advokat.

Den klejne, men kropsstærke argentiner regnes af mange som en af de bedste fodboldspillere i historien, hvilket hans suveræne præstation ved VM i 1986 ofte tilskrives en del af æren for. Næsten egenhændigt sørgede han for, at Argentina blev verdensmester. Undervejs i slutrunden scorede han både et uforglemmeligt solomål og et lige så uforglemmeligt mål med "Guds hånd".

Han havde sin storhedstid i Napoli, som han førte til det italienske mesterskab i 1987 og 1990. Han repræsenterede også de spanske klubber Barcelona og Sevilla samt argentinske Argentinos Juniors, Boca Juniors

Siden Maradona indstillede sin aktive karriere i 1997, har han løbende været sundhedsmæssigt udfordret, og han er røget ind og ud af hospitaler. Det har blandt andet været konsekvensen af en hang til både alkohol og stoffer.

Tidligere i november var han således indlagt i otte dage og blev opereret for en blodansamling mellem kraniet og hjernen. Han er et enormt navn i sit hjemland, og trods coronatider samledes fans foran hospitalet for at ønske deres helt god bedring i forbindelse med indlæggelsen.

Frem til indlæggelsen var han cheftræner for Gimnasia, der spiller i Argentinas bedste række.

I minutterne og timerne efter Maradonas død er det væltet en med rørende reaktioner fra tidligere arbejdsgivere, kollegaer og modstandere verden over.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce