Annonce
Danmark

Alting gik i stå i Christian Eriksens hjemby, da han pludselig faldt om på græsset i Parken

Christian Eriksen har en helt særlig status i Middelfart. Lørdag aften var flere hundrede borgere, herunder borgmesteren, samlet på byens torv for at se EM-kampen mod Finland, da den 29-årige stjerne pludselig faldt om i Parken.
Christian Eriksen har en helt særlig status i Middelfart. Lørdag aften holdt alle vejret, da byens store fodboldhelt lå ned på græstæppet i Parken. Barndomsklubben sendte en rørende besked.

Middelfart: Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) fulgte lørdag aften EM-dramaet på storskærm på Torvet ved værtshuset Guldkronen i Middelfart sammen med sin 20-årige søn.

Som for de fleste andre danskere blev det også en meget bevæget aften for borgmesteren.

- Vi sad vel en 2-300 stykker sammen nede på Torvet, solen skinnede, EM skulle til at gå i gang,  stemningen var i top, og så kommer de her frygtelige billeder af Christian Eriksen lige inden pausen. Det var forfærdeligt og chokerende at være vidne til, og det første jeg tænkte på var hans familie og hans forældre, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Annonce
Christian Eriksen har ofte været hjemme i Middelfart for at vise sine tricks frem og træne med de lokale børn og unge. Som her for nogle år siden. Christian Eriksen begyndte allerede som tre-årig at spillle fodbold i Middelfart Gymnastik & Boldklub. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix

Borgmesteren har mødt Christian Eriksen ved flere lejligheder. Byens stolte fodboldsøn lægger jævnligt vejen forbi sin barndomsby.

- Christian er indbegrebet af en god fyr og en fair fodboldspiller, og alle i Middelfart har ham jo som deres fodboldhelt. Han betyder virkelig meget for Middelfart. Christian stiller stadig op til arrangementer i byen, og han spiller gerne fodbold med eleverne fra specialskolen Skrillingeskolen, fortæller Johannes Lundsfryd Jensen.

Larmende tavshed

Der var lagt op til stor EM-fest i Lillebæltsbyen lørdag aften med blandt andet koncert på Restaurant Marsvinet med det tyske popikon og kultfigur Nena.

Men festen fusede ud efter Christian Eriksens pludselige kollaps i Parken.

- Hvis begrebet "larmende tavshed" nogensinde skal give mening, så må det vist være lørdag aften. Jeg har aldrig set Middelfarts gågade så tom og stille, som da vi gik hjem efter kampen. Jeg tror, alle her i byen var berørt af situationen, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Et par timer efter kampen lavede Johannes Lundsfryd Jensen et opslag på Facebook med et foto af to unge knægte iført Christian Eriksen-trøjer.

- Det var et foto, som jeg havde fået lov til at låne af en bekendt. Jeg synes, det rammede hele situationen så godt ind, siger borgmesteren.

Ogå Christian Eriksens barndomsklub MG & BK greb til Facebook oven på den dramatiske begivenhed lørdag aften. Klubben sendte en hjerteskærende besked med masser af røde hjerter på og skrev blandt andet:

"Man trækker lige vejret en ekstra gang og bliver mindet om hvor meget livet er kært syntes ellers Corona har givet en øjen åbner. En sejr eller hvad det ender med er lige meget blot ens elskede har det godt så er har man selv det godt. Kære Christian Eriksen du er i vores tanker og din familie".


Hvis begrebet "larmende tavshed" nogensinde skal give mening, så må det være i går. Jeg har aldrig set Middelfarts gågade så tom og stille, som da vi gik hjem efter kampen

Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart


Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen så EM-kampem mellem Danmark og Finland på storskærm ved værtshuset Guldkronen. Arkivfoto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Helsingør

Henrik har tilbagelagt tusindvis af kilometer på en cykel, som ikke kan bevæge sig: - Det sociale er drivkraften

Navne For abonnenter

Røvlækker på Instagram: Jeg vil gerne være bedre til at vise min egen uperfekthed

Nordsjælland

Pløjede fodboldbane helt i stykker: Fundet da politiet så møgbeskidt bil

Danmark For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Espergærde

Fuld mand forsøgte røveri mod ung kvinde: Bilen stoppede midt i vejkryds

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Danmark

Hvad er værst - laks eller ost? Vi behøver hjælp til at handle klimavenligt

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Danmark For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Helsingør For abonnenter

Efter selvmord på Espergærde Gymnasium tog 20-årige Sixten til psykolog: Nu opfordrer han andre til at række ud efter hjælp

Debat For abonnenter

Zar hører hjemme her: Men projektet har ikke fået den opbakning, det fortjener

Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Annonce