Annonce
Sport

Midtbanens maraton-mand får lang kontrakt: Drømmer stadig om Superliga og gerne med FC Helsingør

Frederik Juul Christensen har fået en langt kontrakt med FC Helsingør. Foto: Claus Birch).
Frederik Juul Christensen har sat sin signatur på en kontrakt, som binder ham til FC Helsingør frem til sommeren 2024.

FODBOLD: På to år er Frederik Juul Christensen gået fra være ungdomsspiller til at være en profil i mændenes 1. division. En enorm vilje til at ville være bedre og et stort fodboldhjerte har bragt ham langt fra skuffelse i FC Nordsjælland til nøglespiller på FC Helsingørs midtbane, fortæller træner. Nu har "Frede" forlænget sin kontrakt, så den udløber i 2024 i stedet for 2022.

- Lige da jeg kom til FC Helsingør, var jeg nok lidt skuffet over, at jeg ikke klarede den ind på FC Nordsjællands Superliga-hold og i stedet skulle spille i 2. division. Men jeg blev hurtigt glad for FC Helsingør, hvor jeg har haft trænere, som hele tiden har troet på mig, og som har overbevist mig om, at det er her, jeg kan udvikle mig bedst, siger Frederik Juul Christensen.

- Og sådan er det stadig, og derfor har jeg også gerne ville forlænge min kontrakt. Klubben viser, at den tror på mig, og jeg tror også på, at vi kan blive endnu bedre sammen, fortsætter midtbanespilleren.

Annonce

Superliga en drøm for alle

I 2. division var han ikke fast mand og kom som regel kun i kamp, hvis Daniel Norouzi eller Thomas Kristensen ikke kunne spille. I oprykningsslutspillet blev der pludselig brug for ham, og den i dag 21-årige midtbanespiller greb fat om pladsen og har ikke sluppet den siden. Kun en kamp har han misset i denne sæson, fordi han i december testede positiv for corona.

- Det gælder om at gribe chancen, når den kommer, og det lykkedes heldigvis for mig, vi rykkede op, og vi kom rigtig godt i gang med 1. division. Det hele har været med til at give noget hård på brystet, og både jeg og holdet har udviklet os rigtig godt det seneste år, siger Frederik Juul Christensen.


Jeg blev hurtigt glad for FC Helsingør, hvor jeg har haft trænere, som hele tiden har troet på mig, og som har overbevist mig om, at det er her, jeg kan udvikle mig bedst,

Frederik Juul Christensen, FCH'er med kontrakt til 2024


Drømmen fra FC Nordsjælland er ikke slukket, og i dag er den meget tættere på, end den sommerdag i 2019, hvor han skrev under med klubben. Efter et år i 2. division er FC Helsingør nu sikker på ikke at slutte lavere end fjerdepladsen i 1. division.

- Superligaen er vel en drøm for alle fodbolddrenge i Danmark, og det er stadig mit mål, og det kan da godt ske med FC Helsingør. Jeg er sikker på, at vi får et rigtigt godt hold til næste sæson igen, og kan vi lægge lidt på, er der jo ikke så langt til at slås om de rigtig sjove pladser. Det ville være for fedt at rykke i Superligaen med FC Helsingør, siger midtbanespilleren, som sender en ekstra varm tanke til assistenttræner Mikkel Thygesen.

- Han har virkelig arbejdet meget med mig, overbevist mig om, at der nok skulle blive plads til mig, og hjulpet mig til at løfte mit spil. Ham skylder jeg en ekstra tak for, at det er gået så godt for mig i FC Helsingør, siger Frederik Juul Christensen.

Annonce

Flere Superliga-kvaliteter

Thygesen er ikke meget for at tage æren for Juul Christensens udvikling, men han glæder sig over, at han nu skal arbejde videre med midtbane-spilleren i et godt stykke tid. Assistenttræneren har også udløb i 2024.

- Det er en god nyhed, at Frederik forlænger. Han er på to år gået fra at være ungdomsspiller til at være en mand, der går forrest. Han er helt vildt ærgerrig og enormt lydhør over for input. Når man siger noget til ham, løber han på banen og træner på det med det samme, siger Mikkel Thygesen.

Han forstår godt, at den talentfulde fodboldspiller, der er blandt de første spillere på trænernes taktiktavle op til kampene, fortsat håber på Superliga.

- Det skal nok komme til at ske. Der er mange talenter, men der er ikke så mange, som er parat til at give de ekstra fem procent, som skal til for at overhale de andre. det er Frederik, og jeg synes allerede han har flere af de kvaliteter, der skal til for at begå sig i Superligaen, siger assistenttræneren.

Spilleren vil gerne selv lægge mere på sit offensive spil med flere oplæg og flere mål. Mikkel Thygesen mener, at Frederik Juul Christensen skal tage den med ro på den front.

- Han er en klassisk 6'er, der dækker de områder en 6'er skal og mere til. Der er ingen grund til at forcere tingene, og "Frede" er inde i den helt rigtige udvikling for det potentiale, han har, lyder det fra Thygesen.

Frederik Juul Christensen kan nå 30 ud af 32 mulige kampe i sæsonen, men det bliver i givet fald i sidste runde mod Esbjerg, da han har karantæne på fredag mod Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce