Annonce
Sport

Mikkel Hansens far efter neglebidende semifinale: - Jeg skal lige ind og skifte skjorte

Flemming Hansen (th.) glæder sig over sønnens triumf ved OL. Foto: Lars Johannessen
Danmarks håndboldherrer er for anden gang i træk i OL-finalen med Mikkel Hansen som en helt afgørende figur. Hjemme i Helsingør sidder far Flemming og sveder om kap med sønnike, når kampene i Tokyo spidser til.

OL, HÅNDBOLD: Danmark er i finalen – igen. For fjerde gang på fem år er de danske håndboldstjerner nået hele vejen til slutkampen ved et stort mesterskab, og det vil være enestående med endnu en guldmedalje på lørdag.

Mikkel Hansen og de danske drenge har leveret en forrygende indsats, og stjernen fra Helsingør var endnu en gang dirigent, da et genstridigt spansk landshold blev nedkæmpet torsdag eftermiddag.


Annonce

Nu er pulsen kommet ned i et leje, hvor jeg kan tale. Jeg mangler dog stadig lige at få skiftet skjorten. Man sidder jo og sveder, når det bliver så spændende.

Flemming Hansen om livet i sofaen, når sønnen brillerer på håndboldbanen


Mange tusinde kilometer fra hallen sad Hansens far Flemming, og fulgte sønnikes bedrifter. Helsingør Dagblad fangede den tidligere landsholdsspiller på telefonen kort efter triumfen. Her bad han lige om 15 minutters udsættelse af snakken, men så var han også klar.

- Nu er pulsen kommet ned i et leje, hvor jeg kan tale. Jeg mangler dog stadig lige at få skiftet skjorten. Man sidder jo og sveder, når det bliver så spændende, siger 60-årige Flemming Hansen fra hjemmet i Helsingør.

- Det var en rigtig god kamp af holdet, der virkelig stepper op, når der er brug for det. Spanien var svære at ryste af, fordi deres målmand står fantastisk og holder dem inde i kampen, men da afgørelsen faldt, var danskerne stærke, vurderer Flemming Hansen.

Aldrig træt af guld

I adskillige år har han set sin søn gå fra hæder, ære og guldmedaljer på stribe – og det får han aldrig nok af.

- Det tror jeg aldrig, man kan blive træt af. Det er fantastisk hver eneste gang, når det går ens børn godt, og jeg synes, Mikkel gør det virkeligt godt. Jeg synes virkelig, han spiller en god semifinale, og det er tydeligt, at det er et stærkt fællesskab, som vi har på det hold, siger Flemming Hansen.

Annonce

Bedste nogensinde

Er det historiens bedste danske landshold?

- Ja, det tror jeg ikke længere, der er den store tvivl om. Det er det helt sikkert.

For hele familien Hansen er håndbold en enorm passion, der samler far, mor og børn foran skærmen eller i hallen. Flemming Hansen lægger ikke skjul på, at han er stor tilhænger af håndbold, men de største følelser handler om Mikkel.

- Vi er vel altid vores børn allernærmest, så det er først og fremmest på Mikkels vegne, jeg glæder mig, men det er dejligt at se det danske hold spille. Der er så mange, der tager ansvar og spiller fremragende håndbold, og det nyder jeg at følge. Der er virkelig en solid ballast i det projekt, som er bygget op, konstaterer far Hansen.

Annonce

De sidste ressourcer

Mikkel Hansen fylder 34 år i efteråret, men det er svært at se på håndboldbanen, hvor han fortsat præsterer verdensklasse. Der er ikke meget mæthed eller retræte at spore hos en af verdens allerbedste spillere - hvis ikke den bedste.

- Han synes selvfølgelig, at det er fantastisk at komme til finalen. Det havde ikke været sjovt at bruge en hel sommer på det her med to børn derhjemme, og så ryge ud i kvartfinalen. Der er nok ved at være noget træthed efter de mange kampe, men nu venter en OL-finale, og der finder de nok alle de sidste ressourcer frem, lyder det fra Flemming Hansen.

Lørdag eftermiddag er det knusende stærke Frankrig, der kan stå i vejen for dansk guld. Det er Flemming Hansen nu ikke så bekymret for.

- Frankrig har et virkeligt godt hold, men jeg er ret sikker på, at Danmark har økonomiseret rimeligt godt med kræfterne, og der er en hel del at skyde med. Målmandskampen bliver formentlig meget afgørende, men jeg tror på, at vi tager franskmændene også, siger Flemming Hansen, der lover at have en ren skjorte klar lørdag klokken 14.00.

- Og jeg kommer også til at sidde det samme sted i sofaen, så jeg ikke jinxer noget som helst. Man kan jo blive helt overtroisk af det sport, slutter han.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Sport

Cheftræner efter femte nederlag: - Uhørt elendigt

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce