Annonce
Helsingør

Millionbeløb til Passage-festival: 'Vi har lært, hvor værdifuld kulturen er for folk'

Den stod på plejehjemsbesøg til glæde for beboerne, da Passage Festivalen vendte tilbage til Helsingør Kommune i sommers. Foto: Jens Frimann Hansen.
Statens Kunstfond har offentliggjort, at de støtter Passage festivalen i Helsingør med 2,1 millioner kroner.
Annonce

Statens Kunstfond støtter den lokale Passage Festival med millionbeløb. Fra 2022 til 2024 støttes Passage Festivalen med 2,1 millioner kroner. Det er en forøgelse af støtten med 600.000 kroner.

- Vi er meget glade. Nu er økonomien sikret, og det betyder fremfor alt, at festivalen er sikret frem til 2024, lyder det fra teaterleder, Jens Frimann Hansen.

Støtten kommer samtidig med, at Helsingør Teater har indgået en ny aftale med Helsingør Kommune om teatrets aktiviteter i kommunen, og samtidig med at teatret har modtaget flere bevillinger fra EU.

Annonce

Støtten betyder alt

Helsingør Teater har ligesom resten af det danske kulturliv kunnet mærket corona-pandemiens klamme greb.


Vi har lært, hvor værdifuldt kulturen er for folk. Kulturen har en betydning for folks sociale liv. Den er en væsentlig del af vores tilværelse, som vi før tog for givet


- Pandemien har provokeret os i en anden retning, fortæller Jens Frimann Hansen.

- Store projekter har vi været nødt til at aflyse. Store ting, som samler tusinder i Helsingør, kan vi ikke. Men heldigvis er der også dukket ting op, vi rigtig godt kan lide.

- Vi har lært, hvor værdifuldt kulturen er for folk. Kulturen har en betydning for folks sociale liv. Den er en væsentlig del af vores tilværelse, som vi før tog for givet, siger han.

Faktisk har corona-pandemien været lidt af en øjenåbner for teatret.

- Vi har virkelig kunnet mærke, hvor sultne folk er på kulturen. Vi har oplevet, hvor vigtigt kulturen er for samtalen. Vi kommer derfor med nogle helt nye ting, som understøtter det her behov, hvor folk kan være med - i stedet for passivt at opleve et teaterstykke, lyder det fra teaterlederen.

Annonce

Festival for små fællesskaber

Festivalen vil udvikle sin indsats i Helsingør Kommunes mindre bysamfund, men den vil også præsentere helt nye tiltag, hvor de små fællesskaber i et samspil med internationale kunstnere kommer til at spille en langt større rolle.

Passage Festival forventer allerede i 2021 at introducere et internationalt lyrikprojekt og et skriveprojekt for dramatikere. På længere sigt er Helsingør Teater ved at forberede samarbejdsprojekter med nogle af Europas mest fremtrædende scenekunstnere på området.

Passage Festival blev som en af de eneste europæiske gadeteaterfestivaler gennemført i 2020.

Statens Kunstfond

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond, der arbejder for at give borgere i hele landet kunstoplevelser af høj kvalitet og udvikle kunstnerisk talent. Fonden har mere end 65 puljer og giver penge til produktion og formidling af billedkunst, film, litteratur, musik, scenekunst, arkitektur, kunsthåndværk og design.

Pengene fordeles på baggrund af ansøgninger, og man kan blandt andet søge til spillesteder, teaterfestivaller, forfatterarrangementer, børn og unges møde med kunst, kunst på hospitaler og skoler samt oversættelse af litteratur.

Der bliver hvert år uddelt midler til mere end 6000 projekter eller kunstnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce