Annonce
Helsingør

Mindre rengøring hos ældre og lukning af Stubben: - Det lyder som en meget, meget dårlig ide

Bo- og værestedet Stubben står som ét af de konkrete forslag i kommunens sparekatalog. Foto: Lars Johannessen.
Kommunens administration har fremlagt et katalog med sparemuligheder i Helsingør. Lukning og salg af Stubben og mindre rengøring hos hjemmeboende borgere står på listen. Rigtig dårlig idé, lyder det fra de ramte aktører.

HELSINGØR: Der skal findes penge i Helsingørs budget. Mere konkret skal kommunen de kommende uger finde besparelser for 14 millioner kroner i 2022 og 20 millioner kroner i de efterfølgende år. Men hvor skal pengene findes henne? Et kommunalt "sparekatalog" kommer med konkrete besparelsesbud.

Ét af de specifikke forslag er en lukning af bo-tilbuddet Stubben, som drives af Kirkens Korshær med driftstilskud fra kommunen. Forslaget rummer også en nedskalering på færre kvadratmeter og et salg af selve bygningen på Stubbedamsvej.

En anden alvor

Hos Line Pinstrup, der er bo- og herbergsleder på Stubben, falder sparekatalogets forslag ikke i god jord.

- Der er rigtig ærgerligt. Jeg kan forstå, at det slet ikke er første gang, at Stubben er nævnt i sådan et sparekatalog, men der er en anden alvor omkring det nu. Det er ikke sjovt, siger Line Pinstrup.

Selvom Line Pinstrup har fuld forståelse for politikernes udfordring i at skulle finde besparelser for mange millioner, så har hun svært ved at se, hvordan de skal findes i Stubben. Hun føler nemlig, at Stubben allerede opererer på fuld ydeevne.

- Jeg tænker generelt, at på det her udsatte-område er der ikke kapacitet nok. Vi ringer rundt på kryds og tværs for at finde overnatninger, så jeg oplever, at der i forvejen ikke er kapacitet nok, forklarer Line Pinstrup.

Udover de 11 beboere på Stubben, som lukningen ville gå ud over, så mener Line Pinstrup, at en mulig sparerunde også ville ramme de frivillige.

- Det handler om de borgere, der mister den her indsats. Det er 100 procent det, det handler om. Det handler også om de frivillige, der bor i Helsingør og har et fællesskab. Det handler om hele dynamikken og samarbejdet med kommunen, brugerne og de frivillige borgere. Det ville betyde et farvel til den dynamik, fortæller Line Pinstrup.

Annonce

Meget, meget dårlig ide

Hos Manfred Dietrich, der er formand for lokalbestyrelsen i Ældresagen Helsingør, ser man også negativt på sparekatalogets forslag. Ét af forslagne går på, at man kan reducere i tiden, man gør rent hos hjemmeboende borgere for at spare penge.

- Det lyder som en meget, meget dårlig ide. Især i coronatider hvor man skal gøre noget ud af det, og at man så går den anden vej. Det synes vi absolut ikke om, siger Manfred Dietrich, før han uddyber.

- Jeg ville mene, at man i hvert fald ikke skal reducere rengøring og hygiejne på den måde, men at man skal være ekstra omhyggelig og gøre rent og dyrke den gode hygiejne, udtaler Manfred Dietrich.

Han mener, at man igennem Corona-pandemien har lært at prioritere rengøring og hygiejne højere, og at det netop ikke skal spares væk.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce