Annonce
Sport

Mindst en million mennesker ventes at besøge Maradonas kiste i dag

Folk samledes i går for at sørge uden for fodboldstadionet Diego Armando Maradona i Buenos Aires. Fra i dag og til og med lørdag vil Maradonas lig ligge lit de parade i byens præsidentpalads. Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix)
Diego Maradona blev onsdag mindet over hele verden. Torsdag ventes en million mennesker at besøge kisten i Argentina.

Diego Maradona blev onsdag mindet over hele verden. Torsdag ventes en million mennesker at besøge kisten i Argentina.

Fra torsdag til lørdag vil Diego Armando Maradonas lig ligge på lit de parade i præsidentpaladset i Buenos Aires, så den argentinske befolkning kan sige et sidste farvel til fodboldkoryfæet.

Det oplyser en talsmand for præsidenten til nyhedsbureauet AFP.

Alene torsdag ventes mindst en million mennesker at gå forbi Maradonas kiste for at sige farvel. Det oplyser en regeringskilde ifølge avisen The Guardian.

Fodboldfans over hele verden mindedes onsdag den argentinske fodboldlegende, der samme dag døde af et hjertestop i en alder af 60 år.

Argentineren huskes af mange som et ikon for sine uforlignelige evner på en fodboldbane, og det kunne især ses i hans hjemland og i den italienske by Napoli, hvor Maradona nærmest opnåede guddommelig status.

I Argentina blev onsdagens kamp mellem Sport Club Internacional og Maradonas tidligere klub Boca Juniors udskudt efter nyheden om dødsfaldet.

I stedet flokkedes fans til Boca Juniors hjemmebane, ”La Bombonera”, hvor mange var i tårer, på trods af at flere var for unge til at huske Maradona som spiller.

Det skriver BBC natten til torsdag dansk tid.

Fans samlede sig også uden for Maradonas hjem i nabolaget San Andres i hovedstaden Buenos Aires og i byen La Plata, hvor Maradona indtil sin død var træner for den lokale klub Gimnasia.

I Buenos Aires erstattede beskeder med ”Tak Diego” onsdag toginformation på byens digitale metroskilte, mens fans i flere forstæder sang ordene ”La mano de Dios" (Guds hånd, red.). Ordene henviser til Maradonas berømte scoring med hånden mod England ved VM i 1986.

Tusindvis af kilometer borte blev lysene på fodboldklubben Napolis hjemmebane, ”San Paolo”, onsdag aften tændt til ære for manden, der scorede 81 mål i 188 kampe for klubben fra 1984 til 1991.

Samtidig sang og græd tusindvis af fans iklædt Maradona-trøjer og masker uden for stadion og i byens gader, rapporterer BBC.

Ifølge The Guardian blev der onsdag aften også lagt blomster foran Argentinas ambassade i Norges hovedstad, Oslo.

– Maradona i vores hjerter. Nummer ti for evigt, står der blandt andet på et kort, skriver avisen.

I forbindelse med Diego Maradonas død har Argentinas præsident erklæret tre dages landesorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce