Annonce
Helsingør

Minister i samråd om Grønnehaven: Heunicke lover handling

Grønnehaven plejecenter Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Magnus Heunicke (S) lover handling efter den seneste tids chokerende afsløringer af forholdene på flere plejehjem, deriblandt Grønnehaven i Helsingør.
Annonce

Sagen om en social- og sundhedshjælper, der i maj optog en video af en demensramt 83-årig kvinde, som han taler ydmygende og hånende til på en video, han selv optog, landede i går hos sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), som tirsdag eftermiddag var kaldt i samråd i Folketinget.

- Sagen fra Helsingør er med til at bidrage til et billede af, at der er noget grundlæggende galt med vores ældrepleje, lød det bland andet ifølge TV2 Lorry under samrådet om den seneste tids udfordringerne i den danske ældrepleje.

Ministeren understregede samrådet dog, at Grønnehaven-sagen ifølge ham er et enkeltstående tilfælde:

- Den sag handler ikke om manglende faglighed. Den handler grundlæggende om menneskelig afstumpethed fra en enkelt medarbejder, sagde Magnus Heunicke.

- Det gør ondt at se de her billeder, at høre de ord blive sagt til en kvinde, der står fuldkommen hjælpeløs og prøver at forstå. Det er ubærligt. Mange gør et flot og fagligt stykke arbejde, men eksemplerne på uværdig og forrået kultur er alt for mange.

Samrådet var indkaldt, efter at TV 2 i dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’ har afsløret talrige tilfælde af groft omsorgssvigt, sundhedsskadelig behandling og uværdig tale på to plejehjem.

Med det seneste eksempel fra Helsingør in mente erklærede Magnus Heuncike under samrådet sig endnu engang enig med de andre partier i, at der er behov for store ændringer på ældreområdet.

Han forventer at kunne præsentere en samlet plan i løbet af de kommende måneder, forklarede han.

- Mit klare mål er, at vi skal levere et politisk svar på de udfordringer, vi har, her i efteråret. Noget kan handle om struktur og kultur, noget kan være nye ideer, og noget kan være at rydde op i gamle ideer, lød ifølge TV2 Lorry fra ministeren.

Planen er, at der skal indkaldes til et ældretopmøde senere på måneden, hvor regeringen indkalder Folketingets partier og andre interessenter på området til en debat om fremtidens ældrepleje.

- Jeg er helt åben for at diskutere alle gode forslag og ideer, der kan trække ældreplejen i en ny og bedre retning, siger Magnus Heunicke.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce