Annonce
Sport

Morten Frost: Jeg bliver rørt hver eneste gang flaget går til tops

Morten Frost rejser i dag rundt og kommenterer fra badmintonsportens største turneringer. Foto: Axel Schütt
Det er snart 30 år siden, at Morten Frost stoppede sin aktive karriere, men Mr. Badminton er stadig en fast bestanddel af den sportsgren, han omtaler som sit hjertebarn.
Annonce

BADMINTON: Han blev kendt for sin elegante spillestil og imponerende evne til at kæmpe på badmintonbanens grønne felt. Morten Frost var en af sin sports største udøvere, da han i sin tid som aktiv vandt et hav af titler både hjemme og ude i den store verden. Fire gange trådte han blandt andet op på det øverste trin i en af badmintonsportens mest sagnomspundne turneringer, All England.

Det skete første gang i 1982 og sidst i 1987, da han besejrede indoneseren Icuk Sugiarto i to sæt.

Han kender følelsen af at stå på podiet og lytte til nationalhymnens hyldest. Den endegyldige understregning af, at mange måneders hårdt arbejde er blevet belønnet. En situation, der stadig i dag giver ham en klump i halsen, når han befinder sig ude til en af sportens store turneringer.

”Jeg bliver så rørt. Jeg kan ikke sige noget i de situationer. Jeg kender jo følelsen. Du ved, hvor meget der er blevet slidt og arbejdet med tingene for at nå dertil. Det er en fantastisk proces at være igennem. Jeg kan huske det tydeligt fra min egen karriere og jeg lever det hele igennem, når flaget går til tops. Det er ikke en speciel situation, der dukker frem på nethinden. Det hele er bare så emotionelt.”


Jeg bliver så rørt. Jeg kan ikke sige noget i de situationer. Jeg kender jo følelsen. Du ved, hvor meget der er blevet slidt og arbejdet med tingene for at nå dertil.

Morten Frost


For selvom det snart er 30 år siden, at Morten Frost sagde farvel som aktiv udøver på verdensplan, så er den 62-årige dansker stadig en fast bestanddel af den sportsgren, han omtaler som sit hjertebarn.

I de seneste år har han arbejdet som kommentator for det internationale badmintonforbund, BWF, hvor han rejser ud til de største turneringer i f.eks. Jakarta, Hong Kong og Beijing og beretter fra sidelinjen om det spil, der i sin tid var med til at bane vejen fra barndomshjemmet i Nykøbing Sjælland og ud i den store verden.

Du kan læse hele artiklen om Morten Frost i avisens artikelserie om medlemmerne af Hall of fame.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce