Annonce
Helsingør

Museer slår et slag for aktiviteter i løbet af sommeren

Nyd en picnickurv i Flynderupsgårds skønne omgivelser. Det er en af de aktiviteter, som museumsfolkene foreslår. Arkivfoto: Lars Johannessen
Annonce

HELSINGØR: Der er ikke nogen grund til at kede sig i løbet af sommeren, hvis man spørger museumsfolkene fra Helsingør Kommunes museer. De har flere forslag til aktiviteter, som både henvender sig til voksne og børn.

- Mange har fået ændret deres sommerferieplaner i år, men det behøver ikke at være et dårligt bytte at være turist hjemme, for Helsingør og omegn har rigtig meget at byde på. Mangler du inspiration, så hjælper Museerne Helsingør gerne med at give ferien et ekstra pift. Vi har sammensat et program, så der bliver lidt godt til benene, til hjernen, til sjælen, til ganen og til store og små. Der er alle muligheder for en spændende sommer og til at få minderige oplevelser i egen baghave, oplyser museumsfolkene i en pressemeddelelse. Her følger en liste over forslag:

Cykelture med guide: En tur ud i det smukke Nordsjællandske landskab, med spændende fortællinger som du sikkert ikke kender. Efter turen med museets guide vil du se på din hjemegn med helt andre øjne.

Det sker: 26. juli og 02. august 2020.

Bymuseet gårdhave: Trænger du til et pusterum fra din shoppingtur, kan du finde en lille perle i Helsingør Bymuseums gårdhave. Her kan du nyde en kop kaffe eller en forfriskning fra museets cafe. Måske lade du dig inspirere til at se museets udstilling om Helsingørs spændende historie. Der er gratis entré på museet for cafeens gæster.

Det sker: Hver dag i museets åbningstid efter den 23. juli 2020

Koncert: I Helsingør Bymuseums dejlig gårdhave kan man nyde musikken til et glas forfriskende sommervin og måske en svingom.

Det sker: Helsingør Bymuseum fredag 24. juli 2020 kl. 17-19

Byens historiske fest ”Sundtoldsmarkedet” er blevet udvidet til ”Sundtoldens Dage”, men bliver desværre begrænset af restriktioner i år. Du skal dog ikke snydes for soldater, bryggere, apotekeren osv. i historiske dragter. Du får også mulighed for at opleve de gamle historiske huse bag facaderne, og se de mange gamle træskibe i havnen. Måske du også får tid til lidt til ganen og smagsløgene.

Det sker: 08. - 15. august 2020

Picnic på landet: Museerne kan også tilbyde en stille stund med ro og fred i charmerede landlige omgivelser. På Flynderupgård Museet kan du nyde en lækker picnickurv med retter med historisk tvist og saft af havens bær.

Her kan du genkalde stemningen fra barndommens somre med højt græs, heste, kaglende høns, summene bier og måske et spil kroket.

Bliver du nysgerrig og vil du vide mere om landliggerlivet for 100 år siden, så kig ind i Flynderupgårds smukke hovedhus. Her åbner sig en verden fra mellemkrigstidens velhaverhjem.

Flynderupgård ligger en cykeltur væk og giver dejlige sommerminder. Har du årskort til Helsingør Museerne får du 10 pct. på varekøb i Spisestuen, det gælder både picnickurven, retter fra menukortet og de mange hjemmelavede produkter i butikken.

Det sker: Hver dag i Flynderupgård Museets åbningstid

I biffen i det fri. Er du dus med himlens fugle og skal du have udlevet din ultimative Morten Korch-drøm, så har museet et tilbud du ikke kan stå for. Spillefilmen ” De bør forelske Dem” fra 1935 er optaget på Flynderupgård og bliver vist under åben himmel mellem Flynderupgårds længer og tilføjet en ekstra dimension af duften af blomster, heste og nyslået hø. En hel særlig oplevelse for alle sanser.

Det sker: Flynderupgård fredag 28. august 2020 19.30

Børn er naturligvis velkomne til disse arrangementer, men de skal også have deres egne oplevelser:

Den lille værftsarbejder: Skal børnene underholdes og samtidig blive lidt klogere på Helsingørs historie, så har Værftsmuseet et ”skibsbyggerkit” vi skal arbejde med på Helsingørs gamle skibsværft. Naturligvis med søsætning af eget skib og gratis adgang til Værftsmuseet og med musik til arbejdet.

Det sker: ” For fuld skrue.” 28. - 30. juli 2020 kl. 10-14 på Værftsmuseet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce