Annonce
Helsingør

Når der går sport i at fange krabber med en tøjklemme

Thor Otzen på ni år står her sammen med lillebror Hector på fire år og fætter Nor Lützhøft Jensen på seks år. Foto: Lars Johannessen

Hele sommerferien inviterer Øresundsakvariet til krabbefiskeri i Hornbæk ved strandlegepladsen. Onsdag formiddag var det en aktivitet, der var til stor glæde for både voksne og små.

Annonce

Hornbæk: - Jeg har allerede fanget otte krabber, råber ni-årige Thor Otzen.

Han er taget med far, mor, lillebror, fætter og onkel ned for at fange krabbe, og det går tilsyneladende rigtig godt.

- Jamen, hver gang vi er her, er der altid mange, der gerne vil fange krabber. Der går hurtigt sport i den, og så er området rigtigt godt, fordi her vrimler med krabber, fortæller formidlingsguide Catharina Marcussen fra Øresundsakvariet.

Det er Øresundsakvariet, der i løbet af sommerferien stiller spande, fiskenet, pinde, tråd, tøjklemmer og muslinger til rådighed, så man kan lave sin helt egen krabbefanger.

Thor Otzen vil meget gerne have overtalt sin familie til, at de i hvert fald når at fange 50 krabber.

- Det gjorde de sidste gang, fortæller han.

Heldigvis er familien godt i gang med at fange krabber, og selv de voksne er bidt af fiskeriet.

Når alle krabberne er fanget, bliver de sluppet løs igen.

- Men inden vi slipper dem løs, giver det en god anledning til at at kigge lidt på dem og undersøge, hvordan en drenge- og pigekrabbe ser ud, fortæller Catharina Marcussen og vender krabberne om på ryggen, mens hun har den i hånden.

Arrangementet er gratis og kan opleves på både Nordhavn og Hornbæk havn. Du kan finde mere information i Helsingør Kommunes sommerferiekatalog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce