Annonce
Debat

Når hykleriet afsløres: Højt at flyve, radikalt at falde

Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry har skrevet dagens leder. Foto: Chresten Bergh

Seksuelle krænkelser er en alvorlig sag og derfor per definition minefyldt farvand som genstand for morsomheder. Men lur os, om der ikke i den forgangne uge på Christiansborg og i politiske cirkler over det ganske land er blevet hvisket spydigheder om Det Radikale Venstre.

Kvinfo har været sat til at undersøge omfanget af seksuel chikane i partiet og har nu oplyst, at 30 procent af kvinderne og 15 procent af mændene angiver at have været udsat for krænkelser spændende fra verbale kommentarer til uønskede berøringer som kys og kram.

Det er sikkert hverken meget værre eller bedre end i så mange andre brancher, men når det rammer partiet så hårdt og utvivlsomt får mange til at godte sig, skyldes det, at lige præcis det lille parti aldrig har forsøgt at skjule, at det alene har de rigtige meninger og  holdninger. At radikale er de veluddannede og progressive med en høj moral, som alle andre bør tage ved lære af.

Sådan er ikke alle radikale, men dog tilstrækkeligt mange til at have fremelsket en dybfølt modvilje i andre partier og i det hele taget hos mennesker, der ikke bryder sig om bedrevidende moraliseren. Og lige præcis de mennesker klukker nu i frydefuldhed over det fald fra hesten, som for de radikale er langt dybere, end det ville være for andre.

Den 2. oktober sidste år holdt partiet et 24 timer langt Facebook-seminar om sexisme, og da partileder Morten Østergaard bagefter i en video sammen med næstformand Sofie Carsten Nielsen funderede over udkommet, sagde han: "Der er nogle, der skal have et rap over nallerne, fordi de ikke kan holde fingrene fra sig selv." Fem dage senere måtte han gå, da det ikke længere kunne skjules, at han ikke havde haft den fornødne kontrol over sine egne fingre - hvilket Sofie Carsten Nielsen vidste, men ikke sagde noget om.

Når hykleriet når sådanne højder, går det ikke ubemærket hen, når det afsløres, at problemet eksisterer ikke bare i toppen, men i hele partiet. Må vi opfordre de radikale til at leve op til deres egne umådeligt høje standarder, før de igen belærer andre.


Må vi opfordre de radikale til at leve op til deres egne umådeligt høje standarder, før de igen belærer andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Debat

Debat: Sommerens cykelløb

Annonce