Annonce
Nordsjælland

Når nu hukommelsen ikke længere er, hvad den var engang ...

Peter Hagmund

For nogle år siden udkom en canadisk forskningsrapport, som fik stor opmærksomhed i medierne. Rapporten fastslog nemlig, sådan lidt populært sagt, at glemsomhed kan være et tegn på, at man har en velfungerende hjerne - at det ligefrem kan være et sundt og godt tegn, at man glemmer ting.

Konklusionen fra Toroto Universitys rapport er selvsagt belejlig viden for alle os, der glemmer noget indimellem. Nøglerne. Mobilen. Brillerne. Hvad som helst. Og derfor gik historien jorden rundt i et utal af medier.

Jeg måtte minde mig selv om den canadiske rapports konklusion, da vi i denne uge havde flyttet redaktionen til havnen i Hornbæk. For vi havde husket teltet. Og stolene. Og computerne. Og forlængerledningerne. Og kaffen. Og ...

Annonce

Men vi havde glemt en anden, meget vigtig ting, som man ikke særlig godt kan undvære, når man laver nyhedssite og dagblad. Vi havde glemt vores kameraer.

Det er nu engang vanskeligt at producere et dagblad og et nyhedssite uden et eneste foto, uden en eneste illustration. Artikler er fine, tekster er gode. Men der skal alligevel fotos til, hvis man skal lave levende historier og avissider.

Heldigvis havde vi mobiltelefoner med, og derfor endte en del af denne uges historier fra Hornbæk med at blive illustreret med mobilkameraet. Og det gik jo endda. Derfor fik vi i ugens løb produceret en lang række artikler og fotos fra Hornbæk. En uge, hvor vi kom tættere på Hornbæk og tættere på de sager, som optager hornbækkerne. For selvom dit dagblads navn er Helsingør Dagblad, er vi også Hornbæks dagblad. Også i denne uge.

Jeg har her udvalgt fem historier, som dagbladets medarbejdere skrev og fotograferede, mens vi var i Hornbæk. Læs eller genlæs dem. Og hav en god weekend.

Det værste og det bedste ved Hornbæk

Jens Bertram og Peter Poulsen diskuterede Hornbæk. Foto: Jesper Munch Nielsen

Er Hornbæk selvfed? Skal havnen udvides? Diskuterer hornbækkerne ethvert fremskridt ihjel? To lokale politikere, De Konservatives Jens Bertram og socialdemokraten Peter Poulsen, diskuterede deres fælles hjemby. Og de var ikke enige, viste dagbladets artikel.

- Vi får et fantastisk år

Ejeren af Matas i Hornbæk, Niels Sneskjold. Foto Kirsten Moth

Det er en rekordsommer. Sådan lyder meldingen fra sommerbyen Hornbæks glade butiksdrivende. Det er imidlertid ikke kun sommeren og turistsæsonen, der går godt i år, skrev dagbladet tidligere på ugen.

- Hele byens ungdom vælter rundt

Det Fedtede Hjørne i Hornbæk.

Ejeren af Det Fedtede Hjørne, Søren Purup, ærgrede sig i dagbladet over den ballade og uro, som en række unge har lavet omkring streetfood-markedet. "Hele byens ungdom vælter rundt og har svært ved at finde ud af, hvor de skal være. Det mærker vi konsekvenserne af", fortalte han.

Droner skal redde liv i Hornbæk

Sune Holst Christensen letter med dronen. Foto: Jacob Henriques

Livredderne har fået et nyt 'våben': droner. "Alle drukneulykker handler jo om tid, så kan man flytte tidsfaktoren, er det naturligvis en kæmpe hjælp. Det handler om at finde den forulykkede hurtigt og få redningen sat i gang", forklarede livredder Mick Steen Nielsen i dagbladet.

Tilbage efter svær sygdom

Ilse Jacobsen. Foto Kirsten Moth

- Jeg skal lære at passe bedre på mig selv, fortalte forretningskvinden Ilse Jacobsen i denne uge til dagbladet efter, at hun tidligere på året blev ramt af svær sygdom. Hun har nu lagt en ny strategi for sin virksomhed Ilse Jacobsen Hornbæk i forlængelse af coronakrisen.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce