Annonce
Helsingør

Nægter sig skyldige: Politiet slæber 13 personer i retten for overtrædelse af forsamlingsforbud

Det var her ved Mariehøj-bebyggelsen, sammenstimlingen skulle være fundet sted 1. juledag sidste år. Foto: Torben Sørensen

HELSINGØR: I denne uge skal Retten i Helsingør afgøre en sag overtrædelse af forsamlingsforbuddet  i Helsingør. Sagen stammer tilbage fra december 2020, da der rådede forbud mod forsamlinger på over 10 personer udendørs.

Første juledag kl 23.07 modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse (blandt mange) om larm og afbrænding af fyrværkeri ved børnehuset Mariehønen på Kronborg Ladegårds Vej ved Mariehøj. En patrulje blev sendt til stedet og fandt en større sammenstimling af personer i alderen fra 18 og op til 28 år på en parkeringspladsen ved institutionen på Kronborg Ladegårdsvej i Helsingør. Alle de sigtede har anden etnisk baggrund end dansk.


I princippet er der tale om en simpel bødesag, men da de sigtede nægter sig skyldige, bliver vi nødt til at stille dem for en dommer

Rikke Hald, anklager


Betjentene henvendte sig til de unge. Der var 13 i alt. Samtlige deltagere i gruppen blev registreret og afhørt.

Da patruljen ankom til p-pladsen ved Kronborg Ladegårds Vej, så de en gruppe unge, der stod omkring deres køretøjer og indtog alkohol, ligesom der lugtede kraftigt af hash.

Men da de senere blev præsenteret for et bødeforlæg på 2.500 kroner hver nægtede alle sig skyldige, og derfor ender sagen nu i retten.

Annonce

Følges tæt

- I princippet er der tale om en simpel bødesag, men da de sigtede nægter sig skyldige, bliver vi nødt til at stille dem for en dommer sammen med de betjentene, der traf dem på stedet den pågældende aften, siger anklager Rikke Hald fra Nordsjællands Politi.

Bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet skal først vurderes af anklagemyndigheden, så sagerne kan blive registreret. Rigsadvokaturen overvåger sager om overtrædelse af forsamlingsforbuddene I lyset af deres specielle karakter bliver de fulgt tæt.

Skule det vise sig, at de sigtede ikke dukker op i retten, så afgør dommeren sagerne på deres vegne alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce