Annonce
Helsingør

Næstformand i Kulturudvalget: - Dansk Folkeparti misforstår museumsstøtte

Henrik Møller. Pressefoto
I forrige uge sagde Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti, at staten skal finansiere Danmarks Tekniske Museum. Det er næstformand i Folketingets Kulturudvalg, Henrik Møller (S), uenig i.
Annonce

HELSINGØR: Det er ikke statens ansvar at finansiere Danmarks Tekniske Museum.

Sådan lyder udmeldingen fra næstformand i Folketingets Kulturudvalg, Henrik Møller (S). Han stiller sig dermed undrende over for Morten Messerschmidt (DF) og Marlene Harpsøes (DF) seneste forsøg på at placere driftstilskuddet i kulturministerens hænder.

- Staten betaler allerede seks millioner kroner årligt til Danmarks Tekniske Museum. Hvis museet skal have én million kroner yderligere, skal de tages fra andre museer, konstaterer Henrik Møller.

Han forklarer, at der ikke er noget, der tyder på, at Kulturministeriet finder én million kroner yderligere i støtte.

Annonce

Statueret eksempel

Og selv hvis det kan lade sig gøre at genforhandle puljen, understreger Henrik Møller, sætter det et dårligt eksempel.

- Hvis vi anerkender, at Helsingør Kommune slipper afsted med at spare en million kroner i museumsstøtte, hvorfor skal andre kommuner så bidrage til deres museer? Der er en klar forventning til, at kommunen bidrager, siger han.

Præmissen om, at ændringen i budgetforliget ikke har noget at gøre med Danmarks Tekniske Museums flytteplaner, køber Henrik Møller heller ikke.

- Det passer ikke. Den økonomiske støtte er for eksempel ikke trukket helt fra Museet for Søfart. De modtager stadig en million, konstaterer han.

Henrik Møller har som tidligere medlem af Helsingør Byråd selv indgået i diskussionerne, og han forsikrer, at det er Danmarks Tekniske Museums flytteplaner, der er roden til den manglende støtte.

Annonce

Æbler og pærer

Morten Messerschmidt udtalte tidligere til Helsingør Dagblad, at kulturminister Joy Mogensen (S) burde prioritere Danmarks Tekniske Museum højere end jazz-caféen, Montmartre.

Den sammenligning falder ikke i god jord hos Henrik Møller.

- Det er som at sammenligne æbler og pærer. Det hænger simpelthen ikke sammen, konstaterer han.

Han uddyber, at staten fastsætter et beløb, der går til at støtte landets museer. Montmartre, er ikke en del af museumsstøtten, og derfor ser Henrik Møller ingen grund til at sammenligne de to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce