Annonce
Helsingør

Nøjsomhed-beboere lod sig ikke provokere af Paludan

Annonce

HELSINGØR: Flere end 50 betjente i skudsikre veste både uniformeret og i civilt antræk havde taget opstilling på Sydvej i Nøjsomhed søndag eftermiddag.

Det skete i anledning af, at Rasmus Paludan, som er kendt for sin kritik af islam og som stifter af det indvandrerkritiske parti Stram Kurs, havde anmeldt en demonstration i boligkvarteret.

Omkring et par hundrede beboere mødte op for at stille spørgsmål til Paludan eller for bare at se "giraffen". Han har mødt modstand mange andre steder han har trådt frem.

Stiltiende misbilligelse

Men på Sydvej var den mest iøjnefaldende modstand mod Paludan den skare af kvinder og mænd, som rent symbolsk havde taget opstilling omkring ham, med ryggen vendt til.

En fredelig misbilligelse, men selv om modviljen mod den frembrusende provokatør ikke var til at tage fejl af under den næsten tre timer lange seance i Nøjsomhed, så var der ikke nogen af de tilstedeværende, der lod sig provokere.

Enkelte kritiske spørgsmål til hans holdninger til muslimske indvandrere og religion blev der dog rettet, men Paludan var på et tidspunkt ret skuffet over den måde, debatten udviklede sig på.

- Det var bedre i Lillerød i går, men det var jo heller ikke en ghetto, som her, lød det fra Stram Kurs-lederen.

Det blev ofte mere til spørgsmålet om farven på hans bukser og om hvad der var sket med hans øreflip, som var plastret ind efter en ambulant indgreb tidligere på ugen - end det blev til en reel debat om politiske temaer og indvandrerspørgsmål.

Så Rasmus Paludan benyttede lejligheden til at  holde små enetaler om sine holdninger til religion i almindelighed og islam i særdeleshed - og til at fortælle, at reality-fænomenet Sidney Lee havde bedt om en selfie med ham i Lillerød ...

Paludan understregede gang på gang alle de genvordigheder og trusler, han må leve med i sin hverdag, fordi han, som han selv betegnede det, gider stiller sig op og møde folket, der hvor det er.

Men det lykkedes ikke at fremprovokere vold mod islam-provokatøren i Nøjsomhed, og ved 17-tiden begyndte folk at trække sig tilbage fra området og det samme gjorde politiet. Til sidst gik Paludan også hjem.

Opdatering klokken 12.40, den 1. oktober: 

Politiet oplyser, at en 19-årig mand fra Helsingør er sigtet for overtrædelse af politiets ordenbekendtgørelse, fordi han smed et cigaretskod i retning af demonstranter, som var "egnet til at forstyrre den offentlige ro", som der står i rapporten. Det er ifølge rapporten ikke Rasmus Paludan der er den forurettede i sagen.

På Twitter skriver Stram Kurs-lederen ellers, at politiet skulle have sigtet en person for vold mod ham under demonstrationen, men politiet oplyste mandag formiddag at sigtelsen for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen var den eneste hændelse, der førte til en sigtelse under demonstrationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce