Annonce
Nordsjælland

Natteliv i klitterne: Glade unge og mange efterladte flasker

Der skal være plads til at de unge hygger sig i klitterne, mener livredderchef John Mogensen. Han synes dog godt, de kunne have ryddet bedre op efter sig. Foto: Lars Johannessen.
Mens Nordsjællands Politi havde travlt med især Hornbæks gæster i nattelivet, så opførte byens unge sig tilsyneladende lidt pænere. Selv om mange ikke fik ryddet op efter sig.
Annonce

HORNBÆK BY NIGHT: - Jeg synes godt nok, der var mange mennesker i byen, siger Henrik Behrend, da han lørdag morgen gør status over nattelivet i Hornbæk. Henrik Behrend er en af de frivillige i foreningen "For et trygt Hornbæk" der holder øje med at byens yngste har det godt i aften- og nattelivet.


Det er mest flasker, og heldigvis er de fleste hele, så der er gode muligheder for drenge, der gerne vil samle pant ind.

John Mogensen, livredderchef


Fredag var Henrik Behrend en del af en tryghedspatrulje på tre, der frem til midnat gik rundt og sikrede at de unge havde det godt. Mens man andet steds kan læse om, hvordan fredag aften i Hornbæk blev travl for Nordsjællands Politi, så var den en langt fredelige oplevelser for tryghedspatruljen.

Foreningen for et Trygt Hornbæk passer på eleverne fra 6.-9- klasse i Hornbæks natteliv. Foto: Lars Johannessen.

- Nu stopper vi jo ved midnat, og det gjorde festlighederne ikke, fortæller Henrik Behrend. Hans indtryk er dog, at dem, som "For et trygt Hornbæk" passer på, eleverne fra 6. til 9. klasser var forholdsvis rolige selv om de også var sent ude.  Men "de voksne" huserede i hele byen, så var det i høj grad i Hornbæks klitter, at man kunne møde de unge.

- Jeg mødte nogen her til morgen, der vist først var på vej hjem, men vi oplevede alt som stille og fredeligt. Selv om jeg en gang i mellem måtte anmode dem om ikke at sidde for tæt, og at skrue lidt, ned siger Henrik Behrend, der har et helt særligt forhold til byens skoleelever.

Annonce

Onkel Henrik

77-årige Henrik Behrend har nemlig i seks år været frivillig hjælper på Hornbæk Skole, og også her er han vant til at give eleverne venlige henstillinger, når det er nødvendigt.

- De kalder mig onkel Henrik, men de gør som jeg beder dem om, fortæller han.

Der var rigtig mange unge ude i fredagsnatten, og de kom ikke kun fra Hornbæk.

- Hele aftenen kunne man se de unge komme fra stationen hver gang der kom tog, fortæller Henrik Behrend.

Annonce

Gode flaskepenge

Livredderchef John Mogensen kunne lørdag morgen konstatere, at det først og fremmest er i klitterne, at der er efterladt en del rod, hvad enten det var fra de helt unge, eller de lidt ældre festende.

- Det er mest flasker, og heldigvis er de fleste hele, så der er gode muligheder for drenge, der gerne vil samle pant ind.

John Mogensen slår også fast, at man ikke kan bebrejde de lokale restauranter og spisesteder, at der nu ligger mange flasker ude i naturen. Hans vurdering er nemlig, at som hovedregel er det billig-øl og -spiritus, der er indkøbt i butikkerne til lejligheden, der er blevet drukket i klitterne.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce