Annonce
Sport

Nedrykkere advarede DHF: Håndboldkaos kunne være undgået

Nordsjælland Håndbolds Jesper Dahl. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Af Kim Mikkelsen og Chris U. Pedersen, Jyske Vestkysten

Det var ingen overraskelse for de nedrykningsdømte håndboldklubber, Nordsjælland, EH Aalborg og Odder, at Håndboldens Appelinstans i tirsdags afviste den afgørelse på sæsonen, som Udvalget for Professionel Håndbold var nået frem til.

Allerede to en halv uge inden appelinstansen trak tæppet væk under udvalget, havde de tre klubber bedt udvalget genoverveje beslutningen. Klubberne advarede om, at Udvalget for Professionel Håndbold ikke havde lovhjemmel til at diktere nedrykning.

JydskeVestkysten er i besiddelse af den skrivelse, som de tre klubber onsdag sendte rundt til alle klubber i ligaen og 1. division. I skrivelsen bekræftes hændelsesforløbet.

Heri skriver de tre klubber også, at "de er glade for at have vundet appelsagen, men samtidig udtrykker de ærgrelse over, at sagen nu har skabt totalt kaos i dansk håndbold".

Og det kunne altså være undgået.

EH Aalborg, Nordsjælland og Odder fik efter at have rådført sig med advokater at vide, at de havde en meget god sag. Derfor meddelte de tre klubber allerede den 18. april Udvalget for Professionel Håndbold, hvordan de så det juridiske udfald af sagen.

"Modsvaret var, at udvalget følte sig sikre i sin sag, så det var der ikke opbakning til fra udvalget, som var overbevist om, at de havde retten på deres side", lyder det blandt andet i skrivelsen.

I appelsagen appellerede klubberne udelukkende for, at der ikke fandtes hjemmel for tvangsnedrykninger.

Udvalget tog med andre ord ikke henvendelsen tilstrækkelig alvorligt. Dagene gik, og så endte det altså med, at appelinstansen gjorde det hele til en særdeles pinlig affære.

DHF-formand Per Bertelsen, der også er formand for profudvalget, bekræfter ovenstående.

- Ja, vi fik en henvendelse fra de tre klubber. Jeg husker ikke den præcise dato, men det er fuldstændig korrekt. Vi havde rådført os med vores juridiske folk, og det var udelukkende derfor, at vi handlede, som vi gjorde.

Appelinstansen tog ikke stilling til forholdet omkring nedrykningerne, men valgte at kende afgørelsen ugyldig, da profudvalget ikke havde de nødvendige beføjelser. Formalia var ikke i orden - og nu hersker der et gigantisk kaos i dansk håndbold.

Hvem er købt, og hvem er solgt?

DHF's repræsentantskab er nu ved at blive indkaldt og skal afgøre sagen om de professionelle klubbers fremtid. Det kan trække ud i flere uger, og kendelsen herfra kan i øvrigt ankes videre til Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Så hvornår sagen finder sin afgørelse, svæver i det uvisse.

Det er formand Thomas Christensen fra Divisionsforeningen, der er eliteklubbernes sammenslutning, godt og grundigt træt af.

- Jo længere tid der går, jo mere udfordrende bliver det for alle. Jeg frygter, at det trækker i langdrag. Jeg har en klar forventning om, at repræsentantskabet bakker profudvalget op, og jeg kan også sagtens se det for mig, at de tre klubber så går videre med sagen til DIF's appelinstans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

'Latterligt', 'for dumt', 'helt forkert': Afvisning af kinesisk festival møder kritik

Helsingør

Coronastatus for Helsingør: Hurrah, nu er vi kun nummer syv

Annonce